<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633460&amp;fmt=gif">

Beste praksis for søknad og CV for interimledere

Av Rolf Henrik Svendsen 31. juli 2018

Finne meg på

Beste praksis for søknad og CV for interimledereEtter mange år som leder av flere salgsorganisasjoner, både på nasjonalt og internasjonalt nivå, og nå de siste årene hos InterimLeder, så har jeg nok sett og vurdert flere CV-er og jobbsøknader enn mange andre. Fra dette utgangspunktet ønsker jeg her å sette fingeren på noe av det jeg mener er viktigst når du skal søke et interimoppdrag.

Hva er en god CV?

En god CV er en kortfattet listing av hva du har gjort, hvor du har gjort det, og hva du har oppnådd. Normalt sett på et ganske generelt nivå. Likevel kan det være fornuftig å se om det skal gjøres noen justeringer, legge til noe, trekke fra noe eller fremheve noe som du mener har større relevans for denne spesifikke oppgaven. Men det blir små justeringer, for det er på søknaden du kan gjøre den store forskjellen

Jobbsøknaden

Enten du er på jakt etter fast ansettelse, eller du er på jakt etter oppdrag som interimleder, er det mange likheter i hvordan du bygger en CV og hvordan du setter opp en søknad.

Generelt sett er det altfor mange søknader som bare er en oppramsing av det man kan lese ut av CV-en. Slik repetisjon er ikke nyttig for en som har som profesjon å lese og evaluere CV-er og søknader. Tenk på hvem det er som skal lese søknaden din, og hvilken situasjon de er i.

Først og fremst må du tenke på tidshorisonten oppdraget har. Ofte ligger dette mellom 6-12 måneder. På denne tiden er det ikke mulig å få gjort ALT.

En av de viktigste faktorene når en skal velge en interimleder, enten det gjelder oss som sitter i midten som formidlere, eller det gjelder våre oppdragsgivere, så er det at du som kandidat har gjort dette før, gjerne flere ganger, og gjerne også i litt forskjellige fasetter.

Les også: Hvordan lykkes du som interimleder? »

Det er dette som gjør at du fort kan sette deg inn i oppgaven, at du vet hvilke tiltak som virker, og hvilke som ikke virker. Og enda viktigere, du vet hvilke forutsetninger som må på plass for at du skal lykkes.

Det er viktig at hovedoppgaven for oppdraget får den mest sentrale plassen i søknaden din. Hvordan du oppfatter oppdraget, og hvordan du har løst slike oppgaver tidligere, skal ha en sentral plass.

Har erfaringen din lært deg en metodikk som du jobber etter, så få dette frem også: Vanligvis går jeg frem på denne måten, og vanligvis tar dette så mye tid.

Når jeg sier dette, så vet jeg jo at du har begrenset med informasjon tilgjengelig. Men ikke la det stoppe deg. Lag en hypotese på hva du mener problemstillingen handler om. Er det en riktig case for deg, så har du mer enn nok erfaring til å beskrive dette på en god måte.

Jeg har sagt dette mange ganger, og jeg vet at det ikke er lett; men bruk hodet og tiden som trengs for å få dette på plass. Det er verdt det! Husk, det er alltid en konkurranse om hvem som får oppdraget, og da er det jo greit å vite at du gjorde ditt beste, selv om du ikke skulle få oppdraget denne gangen.

Et annet viktig moment du skal ha i tankene når du skriver en søknad er hvordan du tenker deg at du skal bidra til å forbedre oppdragsgivers resultater. Ofte gjøres dette gjennom raskt å komme inn i organisasjonen og ta nødvendige grep.

Hva er det beste utgangspunktet for å forstå og få dette til? Igjen så er det jo det at du har erfaring, du har gjort det før, kjenner igjen situasjonen eller i hvert fall store deler av den. Med dette utgangspunktet kan du raskt få på plass nødvendige tiltak gjennom ditt tydelige lederskap og din handlekraft. Men igjen, ikke la oss som leser og vurderer gjette oss til hva du har erfart. Få det med i søknaden.

Jeg har mange ganger hørt kandidater fortelle at «dette er en innertier for meg». Ja, da håper jeg du kan beskrive det også.

Les også: Hva kjennetegner de beste interimlederne? »

En annen faktor som er utrolig viktig er hvordan du håndterer relasjoner. Dette området har du helt sikkert mye erfaring på, men det er kanskje ikke så lett å få det ned på papiret.

I de aller fleste tilfeller skal du inn i en situasjon med forskjellige meninger, motiver og målsetninger. Få det frem. Hvordan du bruker personligheten og evnene dine til å håndtere relasjoner, slik at du oppnår det du skal, det er viktig.

Det siste punktet jeg vil ta opp er hvordan du jobber med dine ansatte. Du har erfart noen fremgangsmåter som virker, men sikkert også noen som ikke virker. Det viktigste er å ha et bevist forhold til det.

Hvordan forestiller du deg at du vil gå frem, slik at dine krav og forventninger tenner motivasjon og lyst hos dine ansatte til å være med på å prestere? Det er en av de mest fantastiske opplevelser du kan ha som leder, så hvorfor ikke få det frem allerede i søknaden?

Dette var noen få ord som jeg håper kan være nyttige å tenke på neste gang du setter deg ned og skriver en søknad på et interimoppdrag.

Last ned gratis guide  Slik lykkes du med interimledelse

Temaer: Interimledelse, karriere


Rolf Henrik Svendsen's photo

Av: Rolf Henrik Svendsen

Rolf Henrik Svendsen er tidligere partner i Interimleder. Han har over 25 års erfaring fra salgsledelse på nasjonalt og internasjonalt nivå, fra sektorer som olje og gass, bank, retail, produksjon, distribusjon og transport.

Følg på LinkedIn

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2000 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Gratis guide - slik lykkes du med interimledelse

Siste innlegg