Dette kjennetegner de råeste interimlederne i klassen

Av Knut Skeie Solberg 14. september 2021

Finne meg på

interim leaders of the year 2016-2020

«Denne planen er altfor tøff, Odd!»

Styret i Advokatfirmaet Ræder var skeptiske. Men den nyankomne interimlederen Odd Nymark sto på sitt. Han var overbevist om at sterk og radikal lut måtte til. Med sine uhildede og erfarne øyne hadde han raskt og treffsikkert satt seg inn i og skjønt bedriftens behov og situasjon. Han hadde identifisert problemene og løsningen på dem. Spaden i rommet hadde plutselig fått sin rettmessige merkelapp.

Under jubileumsseminaret til Interimleder delte Nymark iherdig fra sin erfaring fra interimoppdraget for Advokatfirmaet Ræder, som også landet han tittelen «Årets interimleder 2020».

Tidsperspektivet ble avgjørende

La oss dra tilbake til styrerommet i Ræder, hvor Nymark var leid inn som interim daglig leder med fokus på administrasjonen, kostnader og likviditeten.

Flere av Nymark sine forslag hadde vært diskutert i firmaet tidligere, men ble nå konsentrert på en strategisk måte i planen og tiltakspakken han fremla for styret.

De skisserte endringene framsto derfor ikke som radikale, men Nymarks ønskede gjennomføring ble for hastig for styret. Med erfaring fra lignende situasjoner, ble Odd Nymark og styret derfor enige om et egnet tempo og forlenget tidsperspektiv for gjennomføringen av de tøffe virkemidlene i tiltakspakken.

Dette ble en viktig suksessfaktor i jakten etter ønsket vekst.

Interimledelse – og endringsledelse – i toppklasse. Riktig og rask analyse. Riktige og raske beslutninger. Tidsriktig og nødvendig kursendring. Og rå gjennomføringskraft. Leveranse på alle parameter i ledelsens elitedivisjon. Slik skaper man verdi. Og slik blir man altså Årets Interimleder – som Odd Nymark ble i 2020.

Les mer: Årets interimleder 2020 er Odd Nymark

Fellesnevnere for de beste interimlederne

Som Linda Rode også ble det etter å ha fått Vestlandets Vy på skinner i 2019. Som Christian Andersen kunne juble for i 2018 etter å ha bidratt til tax free-drift i verdensklasse i Travel Retail Norway. Som Nils Agnar Brunborg stolt kunne kalle seg i 2017 fordi han fikk så bra fyr i Jøtul-peisen at han fortsatt er der. Og sist, men ikke minst, som Sven Falcke kunne smile for i 2016 etter å ha utviklet dynamikken blant de ansatte som interim IT-direktør i livforsikringsselskapet Danica.

Felles for alle var at de forstod og ble en levende del av sine oppdrag og virksomhetens DNA fra første stund. Og dermed umiddelbart tok tydelige, tøffe og rasjonelle valg som skapte utviklingen, resultatene, samarbeidsklimaet og endringen oppdragsgiver drømte om.

På jubileumsscenen til 20-åringen Interimleder AS, satt de der – side om side – «Årets interimleder» for de fem siste årene. Samtlige med hver sin unike historie om hvordan de skapte varig endring med sitt midlertidige, kruttsterke bidrag.

Les mer: Interimleder AS – 20 år i lederskapets tjeneste!

Markedsledende Interimleder AS har åpenbart stått bak mange suksesshistorier i sitt 20-årige virke. Og jeg er allerede spent på hvilken historie og hvilket gjennomføringskraftig individ som peker seg ut i den konkurransedyktige mengde når den råeste interimlederen i klassen for 2021 skal kåres. La prosessen begynne – Interimdagen 2022 er bare måneder unna.

Og Odd: Planen din var optimal!

Se videoene fra interimdagen 2021

Temaer: Interimledelse, årets interimleder


Knut Skeie Solberg's photo

Av: Knut Skeie Solberg

Knut Skeie Solberg er tidligere kommunikasjonssjef i Norges Friidrettsforbund og har bakgrunn som sportsjournalist i Discovery, NRK og TV2. I dag hjelper han ambisiøse bedrifter med å utvikle og nå sine kommunikasjonsmål, i tillegg til oppdrag som foredragsholder og konferansier. Han er også programleder i podcasten "Våre vinnere".

Følg på LinkedIn

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

gratis-guide-exit-planning-CTA

Siste innlegg

Temaer

Se alle