Endringsledelse: Hva om dette er den nye normalen?

Av Petter Quinsgaard 8. april 2020

Finne meg på

What if this is the new normal?Nei, jeg tror ikke at gjeldende smitteverntiltak vil bli permanente, men jeg er også sikker på at vi ikke kommer tilbake til den normalsituasjonen vi hadde i januar. Når det kommer et skifte, hvor lenge skal det vare før det blir en normalsituasjon?

I skrivende stund er det fremdeles for tidlig å si hvor godt de tiltak som er iverksatt virker, eller hvor lenge de vil vare. Mange hevder at det fremdeles vil bli verre før det blir bedre, noe som tilsier at vi vil ha omfattende smitteverntiltak i en god stund fremover.

Så hvor lenge skal situasjonen vare før den blir «normalen»? Om tiltakene varer til slutten av året, så er det i hvert fall normalsituasjonen for 2020. Da kan vi ikke være handlingslammet og sitte og håpe på at myndighetenes krisepakker skal redde oss alle.

Da må det handling til.

Gjennom alle kriser i historien har mennesker tilpasset seg, funnet løsninger og gått videre. Det vil skje også nå. Om dette er normalsituasjonen, så må virksomheter tilpasse seg denne virkeligheten, utvikle sitt tilbud til markedet og finne sin plass i den nye normalen.

Dette krever initiativ, mot og endringsvilje.

I en krisetid trenger man kriseledelse, og mange har oppdaget at det er en annerledes lederferdighet enn den som trengs i stabile situasjoner. Ved endringer trengs endringsledelse og innovasjon. Når den umiddelbare krisen har stabilisert seg, må vi lete etter en vei fremover, gjøre endringer og sette full fart på nytt.

Vanskelige tider skaper utfordringer, men de åpner også for nye muligheter. Man må bare se dem!

Les også: Hvordan lykkes med endringsledelse?

Se videoene fra interimdagen 2020

Temaer: Endringsledelse, kriseledelse


Petter Quinsgaard's photo

Av: Petter Quinsgaard

Petter Quinsgaard er styremedlem i Interimleder. I 2003 grunnla han Abax og var med på å løfte selskapet fra 4 til 400 ansatte. Før det jobbet han 12 år i bilbransjen for Peugeot og BMW. Han er gründer og daglig leder i oppstartselskapet Avara AS. Petter er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har bred erfaring fra ulike stillinger innen produkt, kvalitetssystemer, salg, markedsføring og ledelse.

Følg på LinkedIn

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

New Call-to-action

Siste innlegg