Er NESTE leders etappe viktigere enn din?

Av Vegard Rooth 22. juni 2021

Finne meg på

leders-etappe-viktigereVi er nå inne i det femte året som hovedsponsor stafett for Norsk Friidrett, og denne helga ble det løpt mer stafett enn på to år. Jentene på bildet satte norsk rekord i veksling under lag-EM i friidrett, kun elleve hundredeler bak verdensrekorden.

Når du løper for fullt med flagget på brystet og pinnen i hånda, er ingenting viktigere enn en god overlevering til neste kvinne eller mann. Og – spenningen og gleden over neste løperes prestasjoner er ekstatisk!

De fire jentene på bildet satte i helgen ny norsk rekord i vekslingskvalitet under 4x100 meter stafett på 3,09 og kan glede seg over en sponsorbonus fra Interimleder på 50 000 kroner. Ved å terpe på å gjøre smidige overleveringer til neste løper, har de hentet maksimalt ut sine individuelle potensial og temaets potensial. Det handler om å spille neste løper god. 

Er det en slik tilnærming vi har i vårt lederskap? Er det klokt å ha en slik tilnærming?

Vi er overbevist om det!

– Se hvor mye bedre det gikk da jeg løp

Det hender jeg hører slike utsagn. Om jeg ønsker den som sier det godt, pleier å si: «og hva gjorde du galt på din etappe da, siden det ble slik?»

Vi har selvsagt det fulle og hele ansvaret for den organisasjonen vi leder når vi leder den, og rent formelt gir vi jo ansvaret fra oss når styret overlater ansvaret til nestekvinne/mann. Men hvordan vi leder organisasjonen, og hvordan vi overleverer, vil ha avgjørende betydning for neste etappe!

Jeg er personlig stolt over organisasjoner jeg har ledet og vært leder i når det går godt etter min etappe og overlevering, og jeg er oppriktig lei meg når det ikke gikk bra. Høyest på min personlige stolthetsliste kommer kanskje Wang Toppidrett og Abax – men på Interimleders AS sin stolthetsliste er det veldig mange!

Les også: Toppledelse er en krevende idrett

Trening

Stafettjentene har hatt vanskelige treningsvilkår i koronatiden. Heldigvis har de trent i mange år. Med riktig fokus frem mot Europamesterskapene i Tallinn i juli kan de kanskje klare en finaleplasser, og kanskje mere til!

Vi i Interimleder har ledere som har gjort det før, mange ganger. Det er dette som gjør de så effektive på de etappene våre kunder har behov for hjelp på. De har også en «jeg løper for laget»-innstilling, da de vet de skal gi fra seg pinnen til neste leder. Dette gir varige resultater for bedriften!

Vi ønsker både friidrettsstafettløpere og ledelsesstafettløpere fortatt lykke til med gode prestasjoner for lagene i 2021!!

Til slutt ønsker jeg å dele et bilde fra lag-EM i friidrett som gikk av stabelen nå i helgen. Her ser du fire stafettlag. Fire karakterbyggende lagprestasjoner der alt handler om å gjøre den neste god. Det varmer en stafettsponsor. Vi i Interimleder er stolte!

stafettlaget lag-em i friidrett 2021

Se videoene fra interimdagen 2021

Temaer: Interimledelse, Ledelse


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard Rooth er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Se foredragene fra Interimdagen 2021

Siste innlegg

Temaer

Se alle