Først til fremtiden: viktigere enn noensinne!

Av Vegard Rooth 24. november 2020

Finne meg på

Først til fremtiden - viktigere enn noensinne!Har du mentaliteten som trengs for å komme først til fremtiden? Da er sjansen stor for at du kommer dit.

Det er du som skaper din egen fremtid

Aldri har usikkerheten om hva fremtiden vil bringe vært større! Bare se på usikkerheten i GDP-grafene statistikerne lager i år:

GDP 2020 - OECD Economic Outlook database

 

Derfor har det aldri vært viktigere å ha høy hastighet i fremdriften og evnen til å justere kursen raskt. Det vil være muligheter for alle om man lykkes med dette, men du må ha riktig mentalitet: FØRST TIL FREMTIDEN!

Og den som kommer dit først, er den som skaper den.

Er du rammet, eller har du fått en boost?

Om du er i matvare, hjemmetreningsutstyr, digitale løsninger eller andre bransjer som har rekordetterspørsel, eller i konferansehotell, restaurant, kultur og har bråstopp, da har du et mulighetsrom i disse krevende tider.

Ligger du i ro, søker om støtte og ikke gjør endringer, er jeg sikker på at du løper den høyeste risikoen. Har du god fremdrift og et godt fremoverrettet falkeblikk, vil du kunne styre unna skjær, komme raskt frem og løse utfordringene virksomheten står overfor, enten de er av positiv eller negativ karakter.

Mentalitet: vær først til fremtiden!

Willi Railo skrev boken «Først til fremtiden» i 1988. Som idrettsutøver på den tiden hadde jeg gleden av å snakke mye med Willi. Han hadde en fantastisk utviklingsfilosofi som mange toppidrettsutøvere, og senere næringslivsledere, nøt godt av.

Darwin, Willi Railo og Ole BrummMentaliteten hans var med på å påvirke norsk toppidrett. Thor Ole Rimejorde, den norske toppidrettsmodellens far, brukte mye fra Willi. Med dette som fundament har norsk toppidrett skapt sin egen fremtid, fra å være en bunn-nasjon på begynnelsen av 80-tallet til å være «The Greatest Sporting Nation» i mange år nå!

Jeg mener dette er et fantastisk bevis på hva mentalitet og gode modeller kan gi av effekt på sikt.

Jeg håper derfor vi vil være mange dynamiske ledere og medarbeidere ute i det store mulighetsrommet vi alle har om dagen.

Legg en plan, juster og planlegg samtidig som du HANDLER. Det er PRAXIS som teller! (Thor Ole skrev alltid praksis med X, for minne oss på at det var DET som var viktigst).

Ha mot til å gjøre feil (den som ikke gjør feil, …). Tør å gå en sti ingen har gått før (Ole Brumm-metoden). Ikke bare tilpass deg omgivelsene (Darwin), men skap din egen fremtid!

Vil du ha meg med på veien, hører jeg gjerne fra deg per sms eller telefon. 

Vegard Rooth, 974 94 789.

Se program og meld deg på Interimdagen 2021

Temaer: Ledelse, risikoledelse


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Interimdagen 2021 - se program og meld deg på

Siste innlegg