Fremtiden er bærekraftig

Av Vegard Rooth 15. mai 2018

Finne meg på

Fremtiden er bærekraftig-245210-editedHistorien har heldigvis vist at det er lønnsomt å satse bærekraftig, og vi er overbevist om at denne sannheten bare vil forsterke seg i årene fremover. Kodak, med mange flere, klarte det ikke, så det kan også være livsnødvendig å satse riktig, men det krever MOT!

Vi i Interimleder engasjerer oss i dette og er partner for Clean Air Games, et kombinert miljøseminar og friidrettsstevne som ble arrangert i perioden 1988-1994, litt forut for sin tid, og som nå gjenoppstår i 2018.

29. mai kl. 14.00 vil dere kunne følge livestream fra seminaret «Bærekraftig satsing krever MOT» HER, og du er invitert til å overvære friidrettstevnet på Lambertseter stadion ved å melde deg på HER. Vi livestreamer også dette arrangementet, HER.

Gud skapte jorden, men jammen bidrar vi litt selv også

Det var ikke Vårherre som laget freongassen som ødela ozonlaget, eller fant på at det var lurt å brenne brunkull urenset slik at skogen døde og gjennomsnittslevealderen falt til uakseptable nivåer. Det var heller ikke han som fant på at vi skulle konsumere fossilt brensel i et kvantum som bidrar til at den globale oppvarmingen er ute av kontroll per d.d.

Det ble satset på 70-, 80-, og 90- tallet, og det ga resultater

På 1980-tallet ble jeg sjokkert da jeg så skogsdøden i Tsjekkoslovakia mens vi var der på idrettsreise, samt leste om gjennomsnittlige levealdre på ned i 54 år i de mest forurensede områdene i gamle Øst-Europa.

Den gangen var det næringsliv som satset på nye løsninger som løste disse problemene, og det var politikere som våget å støtte opp om satsingen. Reguleringer bidro også.

Det er da flott å se tilbake og registrere at ozonlaget faktisk er tettet, og at luftforurensningen har kommet under kontroll, slik at skogen igjen blomstrer og levealderen øker!

Det satses nå. Hvem blir vinnerne?

Når Avinor kjøper el-fly, Rolls-Royce lager el-flymotorer sammen med Siemens, Hyundai kommer med ny modell på hydrogenbil, ABB sponser Formel E, jeg velger trikk fordi det er mest effektivt, da blir jeg optimist på at vi også skal kunne løse dagens miljøutfordringer!

Og det beste med det er at det vil være mange selskaper som vil tjene seg rike og skape arbeidsplasser, samtidig som at noen blir borte.

Vår evne som mennesker til å tilpasse oss og skape nye fremtider, er det som kreves! Darwin har rett!

Med riktig satsing, blir vi alle vinnere!

Og da blir kloden og oss alle vinnere. Kanskje kan man også i fremtiden gå fra land til land på is over Nordpolen, slik Børge Ousland har gjort, og ikke seile rundt hele Nordpolen på én sesong, som han også har gjort.

Vi kan alle gjøre litt der vi er! Vi i Interimleder ser at det kreves ledelsesmessig dynamikk for å skape fremtiden, og da er det bra med gode vekslinger og stafettetapper i lederskapet til virksomhetens beste. Er det ikke herlig å overlevere stafettpinnen til en du vet har god fart og vil øke på, slik at du kan heie og hvile ut litt, før neste etappe på neste lag?

Få gratis tilgang til video av foredragene her

Temaer: Bærekraftig ledelse


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Få gratis tilgang til video av foredragene her

Siste innlegg