Ha en plan B!

Av Vegard Rooth 27. april 2021

Finne meg på

100 meter hekk«Avlys!» «Umulig å gjennomføre ...» «Går ikke an å planlegge for dette nå.» Er jeg den eneste som har hørt disse argumentene det siste året?

Vi er alle engasjerte på forskjellige arenaer. Selv er jeg tungt involvert i friidrett, i tillegg til forskjellige jobbsammenhenger. Stadig har jeg møtt stor motstand mot å planlegge og gjennomføre aktiviteter så godt vi kan innenfor de smittevernreglene som til enhver tid har vært gyldige.

Gode planer er avgjørende

Selv i Interimleder har anti-planleggings- og gjennomføringsargumentene blitt brukt, og det har vært krevende å holde fokus og gjennomføre så godt som mulig innenfor rammene.

Vi endret dog Interimdagen 2021-planene fra fysisk til web kun én uke i forkant da Oslo stengte ned. Vi hadde en plan B.

Nå planlegger vi for jubileumsseminar 8. september. Vi planlegger så langt kun for fysisk, og vi gleder oss! Om det blir 1 eller 2 meter avstand, med eller uten munnbind, gjenstår å se, men jeg håper vi slipper å kjøre det som webinar. Vi er klare for det myndighetene tillater!

I friidrett er det ikke mulig å løpe 100m hekk på Zoom, og i vinter har Friidrettsforbundet avlyst både norgesmesterskap og ungdomsmesterskap. I fjor vurderte forbundsstyret å avlyse Norgesmesterskapet i Bergen, til tross for at Bergen Kommune, som på det tidspunktet hadde litt høy smitte, tillot arrangementet. Da ble det protester, og arrangementet gikk heldigvis som planlagt.

Nå i vinter flyttet det samme forbundet Friidrettstinget (generalforsamlingen) for å kunne ha det fysisk, men nå blir det heldigvis på web. Fra styrets side ble det i en annen sammenheng uttrykt at for dem var smittevern førsteprioritet.

Evnen til å fokusere og gjennomføre blir virkelig satt på prøve!

Dette er et stjerneeksempel på hvor fort gjort det er å miste sitt eget formål av syne. Det er vel innlysende at et friidrettsforbunds formål er å fremme friidrettsaktivitet som prioritet nummer én, innenfor samfunnets regler?

Enhver virksomhet bør alltid ha sitt formål øverst på agendaen. Spesielt i krevende tider og i kriser. Da blir det lettere å planlegge løpende, ta riktige beslutninger og gjennomføre til virksomhetens langsiktige beste.

Vi i Interimleder er stolte over å være Hovedsponsor Stafett for Norsk Friidrett og er generelt veldig fornøyd med den utviklingen friidretten i landet har. Vi ser frem til mye fin friidrettsaktivitet fremover, inklusiv EM for lag i juni, OL i juli/august, og ikke minst mye god nasjonal aktivitet!

Se videoene fra interimdagen 2021

Temaer: planlegging


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Se foredragene fra Interimdagen 2021

Siste innlegg