Her er de nominerte til Årets interimleder 2019!

Av Vegard Rooth 3. desember 2019

Finne meg på

Interimdagen 2018Endelig har jeg gleden av å presentere de nominerte til Årets interimleder. Hvem av disse åtte som vil stå på scenen på Grand Hotel den 28. januar og motta hedersprisen avhenger av juryen og av deg, som nå kan gi din stemme. Vi har forresten tidenes program på Interimdagen 2020, som jeg også deler med deg i denne artikkelen. 

Årets vakreste eventyr

Høsten og førvinteren har etter hvert blitt «årets vakreste eventyr» for oss som jobber med interimledelse. Prosessen å lage «all time high»-program for Interimdagen, og samtidig få forslag, nominere og vurdere prestasjonene til Årets interimleder er fantastisk givende!

Dette årlige eventyret er sterkt utviklende for oss og hele bransjen! Det bidrar til at interimledelse bidrar enda mer til virksomheters suksess neste år enn i år!

     » Se kandidatene til Årets interimleder og gi din stemme her!
     » Se program for Interimdagen 2020 og meld deg på her!

Interimdagen, med «all time high»-program!

Hva krever fremtidens ledelse? Hva kan vi lære av året i år?

I 2019 ser vi at produksjonsvirksomheter har vært overrepresentert i bruken av interimledelse. Enten skal virksomhetene bygge opp produksjon, eller de skal legge ned og flytte produksjon. Begge deler gjøres for å øke konkurransekraften.

De som bygger opp trenger høy kompetanse og fleksibilitet. Begge deler kan se ut som klare konkurransefortrinn i Norge. Vi finner eksempler på dette innen produksjon av medisiner og næringsmidler. De som legger ned er ofte motivert av lavere kostnader utenlands, samt stordriftsfordeler.

På Interimdagen får vi høre Bent Myrdahl fra Q-Meieriene fortelle om hvordan de øker konkurransekraften gjennom å bygge opp produksjonsvirksomhet i Norge, og CEO i Jøtul, Nils-Agnar Brunborg, som vil fortelle hvordan de presterer bedre ved å flytte produksjon ut av Norge.

Et annet tema som virkelig er i skuddet i 2019 er bærekraftig ledelse. Her er vi så heldige at vi har fått Maren Hjort Bauer, CEO og medgründer Katapult Ocean, til å fortelle om at bærekraftig ledelse krever MOT! Hun representerer en rekke virksomheter som satser hardt på å løse verdens utfordringer og tjene penger på det!

Mangfoldsledelse er det stadig flere som ser potensialet i. Både alders-, kulturelt- og kjønnsmangfold gir potensielt mer energi og bedre prestasjoner i organisasjoner som mestrer dette godt. På Interimdagen vil vi fokusere spesielt på kjønn, og spesielt på norske kvinners tilsynelatende spesielle evner til å prestere som lag. Har kvinner spesielle egenskaper? Er det forhold som må vektlegges spesielt (av menn), for at organisasjonene skal kunne nyttegjøre seg dette i samhandlingen? Vi er så heldige å ha fått Marit Breivik, sommeridrettssjef og ass. Toppidrettssjef i Olympiatoppen, til å belyse dette.

Prestasjonsledelse har vært og vil alltid være et fokus. Med riktig fokus fra toppen og ned, både eierskap, styre og ledelse, vil det over tid skapes en kultur (slik gjør vi det her) i organisasjonen. Vår styreleder, Kaare Frydenberg, vil snakke om sine erfaringer, og ingen ringere enn Gjert Ingebrigtsen kommer for å fortelle om kanskje noe av det mest unike prestasjonsmiljøet i norsk idrettshistorie, Team Ingebrigtsen!

Hvilken herlig ureddhet de har når de stiller til start i så relativt unorske øvelser som 1500m og 5000m. Hvorfor skal folk fra Kenya løpe fortere enn oss? Tenk om norsk næringsliv, med masse flotte gründervirksomheter, kunne ha en slik uredd tilnærming når de skal ut i verden! Det er ikke så farlig å kjøre over Svinesundsbrua!

Dette er en kort presentasjon av det du kan glede deg til på Interimdagen tirsdag 28. januar 2020 på Grand Hotell i Oslo! I tillegg blir det paneldebatt, og så skal vi kåre Årets interimleder 2019 under festmiddagen! Velkommen!

Årets interimleder med et meget sterkt felt!

Å bli Årets interimleder er en pris som henger meget høyt, og det er en meget kompetent jury som står for utvelgelsen. Etter flere år takket Kaare Frydenberg av som leder av juryen etter fjorårets utdeling. Han er nå gått inn som styreleder i Interimleder AS. Inn kommer Cecilie Skarphagen, som har lengre fartstid enn de fleste med interimledelse. Som jurykolleger er fremdeles Are Skeie, Magne Amundsen og Hege Sundquist med og sikrer kontinuitet i bedømmelsene.

Det er en grundig prosess vi nå tar fatt på, med nominasjonsvurdering, avstemming og referanseinnhenting. Hva mener oppdragsgivere, kolleger og medarbeidere om interimlederne?

Det vi vil grave i er om de har:

  1. løst oppdraget innenfor den definerte rammen
  2. forbedret resultatene gjennom raskt å komme inn i organisasjonen og ta nødvendige grep
  3. vist et tydelig lederskap gjennom involvering, handlekraft og høy kompetanse

Les mer i statuttene for kåring av årets interimleder.

Fristen for å foreslå kandidater gikk ut på lørdag. Det kom inn 15 forslag til kandidater. Tusen takk til alle som kom med forslag! Vi har nå gleden av presentere disse 8 nominerte kandidatene:

A) Bjørn Thronæs startet oppdraget som Construction manager for et prosjekt hos Scatec Solar og ble senere Project Manager for tre prosjekter i Malaysia. Han startet oppdraget i oktober 2018.

B) Linda Rode er Regiondirektør Vest for Vy Tog siden juni. I første halvår avsluttet hun andre oppdrag for KLP, Go-Ahead og SDG (Scandinavian Design Group).

C) Ørjan Rolness er CEO i Griptel. Han har vært i oppdraget siden april 2018.

D) Joar H. Kavli er CFO i Fazer. Han startet i oppdraget i november 2018.

E) Otto Christian Sekkesæter er Leder Exit i EXP Group. Han startet oppdraget i februar i år.

F) Lars Lemhag avsluttet sitt oppdrag som Administrerende direktør i Barco, et oppdrag han startet i august 2017.

G) Sidsel Winther Storaas er HSEQ Manager i Høglund Marine Automasjon. Hun startet i oppdraget i mai i år.

H) Jon Sivert Nielsen er CEO Frisk Utvikling, et oppdrag han tok fatt på i februar 2018.


Du har nå mulighet til å stemme på din kandidat og gi dine innspill til hvorfor akkurat hun/han skal bli Årets Interimleder 2019. Du finner avstemmingen HER.

Det er et årlig vakkert eventyr vi er inne i nå, med forventninger til jul og nyttårsfeiring. Vi gleder oss over avstemming og referanseinnhenting i den samme perioden, før juryen tar fatt på sitt arbeid i januar.

Ønsker deg en eventyrlig førjul!

Se videoene fra interimdagen 2020

Temaer: Interimledelse


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

New Call-to-action

Siste innlegg