Høstens vakreste nominasjon – Årets Interimleder 2021!

Av Vegard Rooth 12. oktober 2021

Finne meg på

Årets Interimleder 2021

For 6. året på rad starter vi nå prosessen med å kåre Årets Interimleder! Juryen, med Cecilie Skarphagen i spissen, er klare til å vurdere kandidatene for Årets Interimleder 2021, men først skal vi igjennom forslags- og nominasjonsprosessen. Vi håper på like vakre begrunnelser i år som i fjor.

Bilde2I september fikk vi møte «De fantastiske 5», altså de som ble kåret til Årets Interimledere i 2016, 2017, 2018, 2019 og 2020, på 20-årsjubileumsseminaret til Interimleder AS. Sammen reflekterte de rundt hva som kreves for å oppnå en slik tittel.

Felles for alle var at de raskt forstod og ble en levende del av sine oppdrag og virksomhetens DNA fra første stund. Og dermed umiddelbart tok tydelige, tøffe og rasjonelle valg som skapte utviklingen, resultatene, samarbeidsklimaet og endringen som  oppdragsgiver drømte om.

Forslagsprosessen for Årets Interimleder 2021 er i gang!

» Klikk her for å foreslå din kandidat til Årets interimleder 2021! (frist 30/11-21)

Juryens begrunnelser fra tidligere år

For å bli Årets Interimleder må man både foreslås, og nomineres, før man blir kåret. Dette er juryens begrunnelser fra tidligere tildelinger – som jo er vakker prosa i seg selv:

  • «Profesjonell, målrettet innfallsvinkel til jobben, med en fantastisk evne til å sette seg inn i organisasjonens situasjon. Lang erfaring med å tilfredsstille markedskrav på tilsvarende felt som vi ønsket løst. Meget åpen. Kunnskapsrik. Utålmodig og energisk leder, som er strukturert og nøyaktig i alt som skal gjøres. Eksepsjonelt god til å lytte til mennesker og skjønne hvordan man best skal få sine medarbeidere til å dra i samme retning.» 
  • «Ser med én gang når verdikjeden ikke fungerer, setter inn tiltak og følger opp at aktivitetene gjennomføres. Er en besluttsom leder med sterk gjennomføringskraft, og er uredd i gjennomføring av forbedringer. Har gjennomført omfattende effektiviseringstiltak, som har bidratt til en betydelig forbedring av resultat og kontantstrøm i virksomheten. Er en redelig og etterrettelig leder, som ikke tillater at noen går på akkord med lover og regler.» 

  • «Tar tak i ting, tar action. Utfordringer håndteres med umiddelbare tiltak. Er ekstremt bra til å involvere, delegere og utfordre, og viser et tydelig lederskap som gjør folk trygge. Har raskt identifisert forbedringspotensialer, vært tydelig på prioriteringer og iverksatt tiltak med omsetningsvekst og resultatforbedring som følge.»

  • «Behagelig tillitsvekkende, sosial intelligent, leverer verdi og fremdrift fra dag 1 – med kvalitet og struktur. Er både pragmatisk og fokusert på det som er kritisk for å nå målet. Får raskt respekt både faglig og i kraft av måten lederrollen utøves på.» 
  • «Dynamisk og nytenkende. Har et godt strategisk blikk og ikke redd for å ta nødvendige grep. Er en solid og uredd leder, har masse driv, er omgjengelig og handlekraftig, samt en flott person som utfordrer konstruktivt og får frem det beste i folkene rundt seg. Er utrolig positiv, imøtekommende, en blid relasjonsbygger og tar utfordringer på strak arm kombinert med dønn profesjonalitet.»

Juryen

Juryen består av Cecilie SkarphagenMagne AmundsenAre Skeie og Rune Brandstadmoen. Jurymedlemmene representerer både kunde-, interimleder- og search/utvelgelses-siden fra næringsliv og organisasjoner i Norge.

Kjenner du noen som kunne vært beskrevet slik? Har du jobbet med en enestående interimleder i 2021? Da vil vi gjerne ha ditt forlag HER, senest 30.11.2021.

Statuttene for Årets Interimleder her.

Meld deg på Interimdagen 2022

Temaer: årets interimleder


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard Rooth er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Meld deg på Interimdagen 2022

Siste innlegg

Temaer

Se alle