Hvem bør bli Årets interimleder 2022?

Av Vegard Rooth 11. oktober 2022

Finne meg på

arets interimleder 2022 nominere

Hvem blir den syvende i rekken av vinnere av Årets interimleder, som vil løfte trofeet til stående applaus i Rokokkosalen på Grand hotel den 25. januar? Det kan du være med å bestemme.

I desember vil Cecilie Skarphagen og hennes jury igjen sette seg ned og vurdere kandidatene til hedersprisen Årets interimleder.

Nå trenger vi ditt bidrag: Hvem mener du fortjener denne prisen?

Som inspirasjon kan du ta en titt på de tidligere vinnerne av prisen:

Hva kjennetegner de beste interimlederne?

Vi har tidligere blogget om hva som kjennetegner de beste interimlederne. Det er spesielt sju trekk som gjør seg gjeldende:

 1. operativ fra dag én
 2. handlekraftig
 3. klar og tydelig
 4. motiverende og empatisk
 5. kompetent
 6. høy integritet
 7. leverer resultater

» Klikk her for å foreslå din kandidat til Årets interimleder 2021! (frist 30/11-21)

Juryens begrunnelser fra tidligere år

For å bli Årets Interimleder må man både foreslås, og nomineres, før man blir kåret. Dette er juryens begrunnelser fra tidligere tildelinger – som jo er vakker prosa i seg selv:

 • «Bidratt til å sikre veien videre strategisk, finansielt, ledelsesmessig og organisatorisk. Setter seg raskt inn i nye områder og muligheter. Tar roret med en naturlig autoritet, sikrer resultater, ser nye muligheter og får alle med seg. Fremoverlent og nytenkende, viser forretningsteft, handlekraft og gjennomføringsevne, samt har en unik evne til å både gi og få tillit. Et fantastisk menneske, en super inspirator og motivator. Utstråler engasjement og lidenskap i alt som gjøres.»

 • «Profesjonell, målrettet innfallsvinkel til jobben, med en fantastisk evne til å sette seg inn i organisasjonens situasjon. Lang erfaring med å tilfredsstille markedskrav på tilsvarende felt som vi ønsket løst. Meget åpen. Kunnskapsrik. Utålmodig og energisk leder, som er strukturert og nøyaktig i alt som skal gjøres. Eksepsjonelt god til å lytte til mennesker og skjønne hvordan man best skal få sine medarbeidere til å dra i samme retning.» 
 • «Ser med én gang når verdikjeden ikke fungerer, setter inn tiltak og følger opp at aktivitetene gjennomføres. Er en besluttsom leder med sterk gjennomføringskraft, og er uredd i gjennomføring av forbedringer. Har gjennomført omfattende effektiviseringstiltak, som har bidratt til en betydelig forbedring av resultat og kontantstrøm i virksomheten. Er en redelig og etterrettelig leder, som ikke tillater at noen går på akkord med lover og regler.» 

 • «Tar tak i ting, tar action. Utfordringer håndteres med umiddelbare tiltak. Er ekstremt bra til å involvere, delegere og utfordre, og viser et tydelig lederskap som gjør folk trygge. Har raskt identifisert forbedringspotensialer, vært tydelig på prioriteringer og iverksatt tiltak med omsetningsvekst og resultatforbedring som følge.»

 • «Behagelig tillitsvekkende, sosial intelligent, leverer verdi og fremdrift fra dag 1 – med kvalitet og struktur. Er både pragmatisk og fokusert på det som er kritisk for å nå målet. Får raskt respekt både faglig og i kraft av måten lederrollen utøves på.» 
 • «Dynamisk og nytenkende. Har et godt strategisk blikk og ikke redd for å ta nødvendige grep. Er en solid og uredd leder, har masse driv, er omgjengelig og handlekraftig, samt en flott person som utfordrer konstruktivt og får frem det beste i folkene rundt seg. Er utrolig positiv, imøtekommende, en blid relasjonsbygger og tar utfordringer på strak arm kombinert med dønn profesjonalitet.»

Juryen

Juryen består av Cecilie SkarphagenMagne AmundsenAre Skeie og Rune Brandstadmoen. Jurymedlemmene representerer både kunde-, interimleder- og search/utvelgelses-siden fra næringsliv og organisasjoner i Norge.

Kjenner du noen som kunne vært beskrevet slik? Har du jobbet med en enestående interimleder i 2022? Da vil vi gjerne ha ditt forlag HER, senest 30.11.2022.

Statuttene for Årets Interimleder kan du se her.

Foreslå din kandidat til Årets interimleder 2022

Temaer: årets interimleder


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard Rooth er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Meld deg på oppdateringer fra oss

Siste innlegg

Temaer

Se alle