Mest lest og delt første blogghalvår 2017

Av Yannick Q. Hougaard 11. juli 2017

Finne meg på

Mest lest og delt på interimlederbloggen første halvår 2017.
I løpet av årets første seks måneder har vi publisert 26 blogginnlegg med ulike temaer for ledere. Hvilke saker var våre lesere mest opptatt av? Vi har tittet i tallene og laget et sammendrag.

Seks måneder med blogging går fort. Her er en oppsummering av våre mest leste og delte bloggartikler så langt i år.

Digitalisering trender i sosiale medier

Digitalisering er det temaet som har gitt flest delinger i sosiale medier.

Vårt mest leste og delte blogginnlegg første halvår er Vinn eller forsvinn! Digitalisering krever omstilling i rekordfart. av Vegard Rooth. Artikkelen handler om hvordan ledelsens mentalitet er det mest avgjørende for suksess med omstilling av virksomheten i digitaliseringens tidsalder, og nødvendigheten av å ha en plan og de riktige menneskene med den rette kompetansen når det digitale paradigmeskiftet inntreffer.

På andreplass over mest delte bloggartikler i sosiale medier er Digitalisering: Trenger jeg en CDO, CIO, CTO eller CMO for å få det til?, skrevet av gjesteblogger Sven Falcke. Saken handler om hvem som skal ha ansvaret for at bedriften henger med i utviklingen, og gir også gode råd om hvordan man kan lykkes.

Kom godt i gang i ny lederjobb

Nest mest lest av våre bloggartikler første halvår er Lars Lemhag sitt gjestebidrag Ny leder i ny virksomhet? Slik blir du en «ringrev» på bare to uker!. I denne artikkelen deler Lars sin egen "winning formula" for hvordan han som ny leder i en ny bedrift kommer godt inn under huden på sin nye arbeidsplass ved hjelp av en helt konkret to-ukers plan som består av fem faser. Les og lær!

Også i toppen av meste leste blogginnlegg er Første 90 dager i ny lederjobb skrevet av nok en gjesteblogger, Frode Dale. Frode beskriver et lederskifte som en virksomhetskritisk prosess, hvor mange ledere tror at de kan starte med blanke ark, men at dette er mer en ønsketilstand enn en realitet. Derfor må nye ledere etablere relasjoner og bygge tillit - og samtidig drifte og beslutte - i de første 90 dagene, som ifølge Frode Dale bør planlegges ned i minste detalj.

Gjesteblogging

Det er gledelig å se at tre av artiklene i topplisten over mest leste saker er gjesteblogger. De nevnte bidragene fra Sven Falcke, Lars Lemhag og Frode Dale har plassert seg på henholdsvis andre, fjerde og sjette plass på listen i første blogghalvår. Dette forteller oss at det å ha interime bloggforfattere er positivt, både for oss og forfatterne - og for våre lesere, ikke minst. Så ta for all del kontakt med oss hvis har spisskompetanse du gjerne vil dele med andre.

Interimdagen 2017

Interimdagen 2017 var en lærerik dag, hvor vi også hadde historiens første kåring av Årets Interimleder i Norge! De som deltok fikk servert en rekke nyttige, tenkevekkende og inspirerende foredrag rundt ledelse fra et erfarent "stafettlag" bestående av Kaare Frydenberg, Lars Lemhag, Finn Aamodt, Jan Ketil Arnulf og Vebjørn Rodal. Vår oppsummering av arrangementet, Interimdagen 2017 - en erfaringsstafett, var den femte mest leste sak i første halvår.

Langt liv som blogg

Helt i toppen av mest-lest-listen, på en tredjeplass, finner vi også en gammel favoritt: 5 vanlige feil ved salg av bedrift som har sin opprinnelse helt tilbake i sommeren 2015. Artikkelen er stadig relevant for mange som finner frem til den gjennom Google og andre søkemotorer, og er ett av flere eksempler på hvordan noen av våre bloggartikler lever godt og lenge etter de ble publisert.

Også bloggartikkelen Daglig leder slutter brått – hva er mulighetene? er å finne inne blant topp ti mest leste blogginnlegg hittil i år, to år etter publisering.

Fremover i 2017

Vi har som mål å fortsette med å publisere saker som interesserer, engasjerer og gir nytteverdi til våre lesere. Har du meninger om hvordan vi kan forbedre oss, tar gjerne imot innspill og forslag.

Takk for at dere følger bloggen vår videre!

Last ned gratis guide  Slik lykkes du med interimledelse

Temaer: Selge bedrift, Interimledelse, Ledelse


Yannick Q. Hougaard's photo

Av: Yannick Q. Hougaard

Yannick er junior executive advisor i InterimLeder AS. Han er i gang med mastergraden i International Marketing ved Aalborg Universitet, som avsluttes i 2018. Yannick har flere års erfaring som markedsfører fra forskjellige gründerbedrifter, og begynte i Interimleder i juni 2017.

Følg på LinkedIn

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Gratis guide - slik lykkes du med interimledelse

Siste innlegg

Temaer

Se alle