På tide å redefinere suksess?

Av Knut Skeie Solberg 1. november 2022

Finne meg på

på tide å redefinere suksess - manshausenHva er verdien i gull om verdiene forsakes i jakten? Hva er gleden i millioner om menneskene glemmes i jaget?

Vi satt der rundt bordet på smellvakre Manshausen. I polfarer Børge Ouslands rike. På øya Steigen utenfor Bodø. Den siste trygge havna før den beryktede Vestfjorden. Der lokalbefolkningen lå og ventet på været som kunne skape prestasjon og fangst for igjen å skape verdier og næring til folket. 

Akkurat som Ousland selv har skapt store verdier for lokalsamfunnet ved å gjøre øya om til et yndet og unikt turistmål – verden over. 

Interimleder AS hadde nok en samling i utviklingens tegn. En samling for igjen å sette prestasjonsledelse på agendaen. Fordi en stadig søken etter hva som skaper prestasjon og utvikling er en av hovedårsakene til at de er markedsledende i Norge – og er i ferd med å gjennomføre tidenes år forretningsmessig. 

Les også: Prestasjonsledelse: Fra «Good» til «Great»

Men. Hadde det vært en like god følelse å innta et godt måltid i de arkitektprisvinnende hyttene etter toppturen i omgivelser som tar pusten fra deg, om suksessen eksempelvis hadde kostet dine nære relasjoner på veien?

Manshausen 2022 - på tide å redefinere suksess - kollasjVi var heldige å ha verdens mest banebrytende polfarer til bords. I samtalen om prestasjonsledelse var Børge Ousland tydelig: Ikke i nærheten. Hans største bragd, i følge han selv, var ikke å nå nordpolen i mørket eller å bygge opp Manshausen. Det var å bevare det nære mens han har prestert på sine store scener. 

Det er suksess! At han og laget hans har det bra mens han vinner. 

Les også: Over Nordpolen i mørket: I krysningspunktet mellom prestasjons- og bærekraftsledelse

Litt som verdensrekordholder på 400 meter hekk, Karsten Warholm, sier det: «En ekte vinner klarer å vinne uten å miste seg selv.» Det er mulig å prestere i verdensklasse med verdiene i behold. 

I næringslivet er det nettopp disse bedriftene som er framtidens vinnere. De som leverer resultater av gull, uten å gå på akkord egne verdier. De som opererer som viktige samfunnsaktører samtidig som de leverer økonomisk gevinst. Og i større og større grad er det jo slik at disse to elementene rett og slett henger sammen.

Les også: Å overvinne det umulige: En polfarer og en interimleder må like gjørma

Det samme gjelder lederskap. De som glemmer menneskene på veien, de som glemmer laget og samhandlingen i tåkehavet av egen fortreffelighet. De varer ikke lenge. 

Og konklusjonen rundt bordet på et økonomisk, sosialt og gastronomisk bærekraftig Manshausen var entydig. Fra ledere som har prestert og levert bunnlinjer på toppnivå i en årrekke. Menneskene først, millionene etterpå. Prestasjonen først, resultatene etterpå. Toppturen først, belønningen etterpå. 

Så er spørsmålet: Hva er suksess for deg?

Interimdagen 2023 - se video av foredragene - klikk her

Temaer: Ledelse, prestasjonsledelse


Knut Skeie Solberg's photo

Av: Knut Skeie Solberg

Knut Skeie Solberg er tidligere kommunikasjonssjef i Norges Friidrettsforbund og har bakgrunn som sportsjournalist i Discovery, NRK og TV2. I dag hjelper han ambisiøse bedrifter med å utvikle og nå sine kommunikasjonsmål, i tillegg til oppdrag som foredragsholder og konferansier.

Følg på LinkedIn

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Interimdagen 2023 - se video av foredragene - klikk her

Siste innlegg

Temaer

Se alle