<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=633460&amp;fmt=gif">

Seminar: Hvordan lykkes som interimleder?

Av Drøyer, Leanne Patricia 4. september 2018

Interimleder-seminar 2018Forrige uke arrangerte vi den tradisjonsrike båtturen vår for syttende år på rad med kunder, partnere og interimledere. Dette året innledet vi dagen med et seminar for våre interimledere, som fikk faglig input fra dyktige foredragsholdere for å gjøre dem enda bedre i stand til å løse våre kunders utfordringer.

Å lykkes som interimleder

Bedre stemning enn den som preget onsdag 29. august, tror jeg ikke jeg har opplevd . Den faglige delen var lærerik, og sammen med den sosiale rammen rundt, i vakre omgivelser i Oslofjordens skjærgård, ble det en dag hvor vi kunne feire det siste årets oppturer og bragder, lære av hverandre og ikke minst, ha det veldig hyggelig sammen. 

Jeg åpnet med en gjennomgang av hvordan vi i Interimleder jobber for å finne rett interimleder til kundens oppdrag. I gjennomgangen understreket jeg hvor viktig det er at man engasjerer seg i kundens problemstilling – det er en egenskap vi skatter høyt hos våre kandidater.

Status på Interimleder AS og markedet

Deretter gav Vegard Rooth en kort statusoppdatering fra Interimleders side. Tallene viser at markedet er med oss, og klarer vi fremdeles å være den mest relevante partneren for våre kunder, vil det bidra til vekst – men for å få til det må vi ha dyktige og ikke minst modige interimledere med på laget.

Modighet handler blant annet om å tørre å satse og bane vei til en fremtid vi ennå ikke vet hvor vil ta oss. Siden vi startet opp med inbound marketing og blogging for noen år siden har vi fått mye nyttig data på hva våre kunder er interessert i. Vi ser at temaer som bærekraftig ledelse, prestasjonsledelse og endringsledelse virkelig slår an hos våre lesere.

Innen marketing er endringene store. Da vi startet, var det et stort nok steg å begynne å dele innhold på LinkedIn. Facebook var en vederstyggelighet. Det er det ikke lenger! Hvordan dette landskapet ser ut om to år tror jeg få vet. Det blir sikkert ganske annerledes. Kanskje Snapchat da er en helt naturlig kanal, eller noe annet og helt nytt? 

(Inntil det skjer, følg oss gjerne på LinkedIn, Facebook og Instagram – og del gjerne videre til ditt eget nettverk.)

Når vi sammenligner oss med våre internasjonale partnere, ser vi at oppdragene er ganske like rent innholdsmessig. Det handler mye om restructuring, operational turnaround og process optimization. Det som skiller oss fra våre internasjonale partnere er at vi her i Norge jobber mye mer med toppledere. Av våre 40 oppdrag så langt i år er 46 prosent av dem CEO-oppdrag.

M&A

Neste taler etter Vegard var Einar Haugstad fra Nordhaven Corporate Finance AS, et M&A-selskap som er nest størst på antall transaksjoner i Norden etter PWC. Det han trekker frem, som jeg synes er mest interessant, er at når man kommer i en M&A-situasjon og begynner å fokusere på salg, så går arbeidsbelastningen for lederen opp i en lengre tidsperiode, noe som er svært krevende for enhver leder.

Pynte bruden?

Preben Haugmoen Mo, partner i Føyen Torkildsen Advokatfirma, var neste taler. Han snakket om hvordan man lykkes med å pynte bruden før et salg. Poenget her er selvsagt ikke å dekke over de delene som ikke er så bra, men å faktisk rydde opp. Kjøp og salg av bedrifter er et område som har blitt svært profesjonalisert med årene. Det er så mange resurssterke advokater som kaster seg over for å finne feil for å få prisen ned når du selger, så det å ikke ha orden i sysakene da, det lønner seg ikke. Rydd opp, da blir verdien større.

Sunn drift og økonomiske signaler

Styreleder i Advokatfirmaet Ræder, Erling Opdal, var nestemann ut. Han tok for seg de økonomiske signalene man som interimleder må være særlig oppmerksom på. Det gjelder å få oversikt over den reelle økonomien i selskapet. Det er ikke sikkert at andre vil du skal finne selskapets dårlige sider og virkelige utfordringer, men som interimleder må du trosse slike komplekser, grave deg ned i materien og finne ut hvordan det egentlig står til. Først da får du gjort noe med det.

Tidligere hekkeløper og OL-mester i kulekjøring fra Lillehammer i '94, Stine Lise Hattestad, avsluttet med det interessante temaet, bærekraftig forretningsutvikling, noe hun har hjulpet mange selskaper med gjennom sitt eget konsulentselskap Pure Consulting siden 2009. Vinnerne i fremtidens næringsliv er de som klarer å bygge den mest bærekraftige forretningsmodellen totalt sett! 
Hun påpeker at bærekraft ikke er noe på siden av forretningen, det er ikke noe man pynter seg med for å ha noe fint å skrive i årsrapporten. Det er hvordan man driver forretningen hver dag og hva som sitter i ryggraden på egen ansatte.

Se oppsummeringsvideoen fra dagen her:

Se også videointervjuer med Stine Lise Hattestad Brandsberg, Erling Opdal, Preben Haugmoen Mo, Einar Haugstad og Leanne Patricia Drøyer på Interimleders Facebook-side, som vi for øvrig oppfordrer deg til å følge
 
Se slidene fra alle presentasjonene her:


(Se presentasjonene på SlideShare: Seminar: Hvordan lykkes som Interimleder?)
 
Få gratis tilgang til video av foredragene her

Temaer: Interimledelse


Drøyer, Leanne Patricia's photo

Av: Drøyer, Leanne Patricia

Leanne joined Interimleder AS as Senior Adviser in August 2017, with more than 20 years of management experience from global companies. She has worked in industries such as retail, tourism, HR and administration. Leanne holds a bachelor's degree in Tourism Management with specialization in PR from University of Canberra, and a diploma in Business Administration from the Sydney Business Institute. She has also studied Norwegian and Norwegian literature at the University of Oslo.

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2000 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Få gratis tilgang til video av foredragene her

Siste innlegg