Skaffe en kvalifisert leder på bare 10 dager? Hvordan er det mulig?

Av Vegard Rooth 22. august 2017

Finne meg på

Vi leverer en kvalifisert interimleder som kan starte i oppdraget innen 10 dager. Hvordan er dette mulig?
Det kan ta tid å finne den rette lederen til en virksomhet. Noen ganger lang tid. Hvordan kan det da ha seg at vi kan garantere at vi skaffer erfarne, kvalifiserte ledere som kan starte i oppdrag innen bare 10 dager?

Forutsatt at oppdragsgiver er tilgjengelig for oss i prosessen, har vi en 10-dagers garanti på å finne en midlertidig leder til bedrifter som henvender seg til oss. I praksis vil det si at vi leverer en (over)kvalifisert leder som kan starte i oppdraget 10 dager etter at prosessen er i gang. Hvordan er dette mulig?

Mye av svaret ligger i størrelsen og kvaliteten på vår base av interimledere, samt mange års erfaring med å finne riktige ledere til krevende oppgaver for våre kunder.

LES OGSÅ: Interimledelse - hva er nå det og hvordan går jeg fram?

Gjort det før!

Skal du ha noe gjort raskt, effektivt og godt må du gå til noen som har gjort det før, og som har mye å gjøre. Har du forsøkt det motsatte? Da har du kanskje erfart at jo mer tid noen mennesker har til rådighet, desto mer tid bruker de - og noen blir aldri ferdig med det de skal, selv om de har uendelig med tid.

Korte frister i kombinasjon med riktig kompetanse og erfaring gir effektivitet og kvalitet. Dette gjelder like mye for oss som er rådgivere for kundene, som for våre interimledere i oppdrag.

Vi har utviklet vår måte å jobbe på i nært samarbeid med kunder og interimledere siden 2001, og vi bruker våre erfaringer til å forstå kundens situasjon raskt og godt. Det er en rekke fellestrekk mellom situasjoner hvor interimledelse trengs. Som regel har vi vært borti tilsvarende tidligere - trolig flere ganger. Vi kan stille de riktige spørsmålene som avklarer kundens situasjon og behov, og matcher dette med de riktige lederprofilene i vår base.

Norges største og beste base av erfarne ledere

Antallet erfarne ledere som er tilknyttet oss har økt jevnt og trutt siden starten i 2001. Vi har nå cirka 2 300 aktive, registrerte interimledere i vår base, som samlet utgjør en helt unik bredde i erfaring og kompetanse. Vi tør påstå at vi har den største - og beste - lederbasen i Norge.

LES OGSÅ: Executive search, rekruttering eller interimledelse?

Å jobbe som interimleder er et eget fag. Vi har jevnlige arrangementer hvor vi setter interimledelse på agendaen. Våre interimledere mottar også faglige oppdateringer i form av blogger og nyhetsbrev.

Utvelgelse

Basert på behovsbeskrivelsen som vi lager sammen med våre kunder, gjennomfører vi en effektiv kvalitetssikringsprosess. Denne resulterer normalt i tre til fem svært kvalifiserte og aktuelle kandidater som våre kunder kan velge mellom. Ofte er det personkomplementaritet som til slutt avgjør det endelige valget.

LES OGSÅ: Hva er spesielt med en interimleder?

De fleste nye kunder blir overrasket når de ser hvor fort og effektivt vi finner løsninger for dem. Hvis tiden strekker ut, er det som regel fordi kunden mangler tid, for eksempel til å møte kandidatene.

Oppfølging

Vi sørger for at interimlederen er på plass etter 10 dager. Men vår jobb stopper ikke der! Vi følger fremdriften i prosjektene tett, og sikrer at de målsettingene som er satt for oppdraget nås.

Vi er klare!

Vi og våre interimledere er klare for nye oppdrag når det måtte være. 10-dagers garantien gjelder alltid, uavhengig av sesong eller pågang. Så stor tro har vi på at vi finner løsningen, at vi arbeider på no cure, no pay basis, frem til interimlederen starter i oppdraget.

For godt til å være sant? Her kan du lese erfaringene til noen av våre oppdragsgivere.

 Snakk med en ekspertKontakt oss for en uforpliktende samtale

Temaer: Interimledelse, Ansette leder


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard Rooth er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Gratis guide - konkrete erfaringer fra interimledelse

Siste innlegg

Temaer

Se alle