Solskjær, en tydelig interimleder!

Av Vegard Rooth 8. mars 2019

Finne meg på

Solskjær, en tydelig interimlederDet er virkelig fascinerende å høre hvor tydelig Ole Gunnar Solskjær svarer på alle spørsmål om fast ansettelse. Han har 100 prosent fokus på interimoppdraget og lagets beste! Alle andre snakker om at han må fast ansettes, men ikke han selv. Han har en veldig sunn tilnærming til sin ledergjerning: Laget er viktigere enn meg selv, og jeg har fokus på min etappe!

Fokus på egen etappe gir større verdi for virksomheten

Manchester United skal helst lykkes lenge etter at Ole Gunnar Solskjær har sluttet som manager, på samme måte som virksomheten der du er leder skal det samme. Klarer du å hele tiden å fokusere på lagets beste foran det som eventuelt kunne gavnet deg selv bedre på kort sikt?

I går vant Norge Mix-Stafetten i VM i skiskyting. Mitt klare inntrykk er at skiskytterne har en veldig sterk stafettkultur bygget opp over flere år, hvor det er et fokus på hver etappe til lagets beste. Primadonnanykkene er helt borte. Noen har lettere for dette enn andre. Litt vanskeligere for Johannes Thingnes Bø enn Vetle Sjåstad Christiansen kanskje, men uansett tjener norsk skiskyting på at alle mestrer dette til eget, lagets og skiskytingens beste!

I Manchester United finnes det mange forskjellige sterke personligheter, og det gjør det i gode organisasjoner, men ingen av dem er viktigere enn laget! Solskjærs fokus på at han selv bare er en av mange, er en klar styrke i hans lederskap. Han er jo der bare midlertidig og gjør sin lille del av jobben. Ingen varer evig!

Les også: Vil Ole Gunnar Solskjær lykkes som interimleder?

Blir Solskjær fast ansatt?

Svaret er at det blir han helt sikkert! Hvorfor? «Se på resultatene da, mann!» vil de fleste si. Men hvorfor kommer resultatene? Jo den interime lederapproachen til OGS (Ole Gunnar Solskjær) virker inn i en god klubbkultur bygget opp gjennom mange år!

  • OGS kjenner denne kulturen godt og lever med den
  • OGS ser spillere og andre nøkkelpersoner (de er mange) på en måte som gjør at de føler seg sett og verdsatt (noe han har lært av Ferguson)
  • Han gjør ikke seg selv viktig (og derfor blir han viktig)
  • Han setter laget foran seg selv og ser langt frem, selv om han vet han skal være der midlertidig (vi er alle her midlertidig)

Jeg tror virkelig ikke OGS tenker primært på om han blir fast ansatt, og jeg vil råde alle interimledere til å gjøre det samme. Om målet skulle være fast ansettelse, er uansett fullt fokus på å gjøre det riktige NÅ, på DIN etappe, for å gi både kortsiktig og ikke minst langsiktig effekt, den beste tilnærmingen til jobben. Om du ikke får jobben fast, kan du uansett heie på neste mann eller kvinne og glede deg over den gode etappen du gjorde for laget!

Lykke til OGS!

Du vil kunne velge å vrake, men fortsett med den samme tilnærmingen uansett!

Foto: Jon Candy

Se videoene fra interimdagen 2020

Temaer: Interimledelse


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

New Call-to-action

Siste innlegg