Skip to content

Årets Interimleder 2016: Sven Falcke

02.02.2017

I konkurranse med flere sterke kandidater var det til slutt Sven Falcke som fikk utmerkelsen «Årets Interimleder 2016» – den aller første i sitt slag i Norge. Vinneren var overrasket, stolt og takknemlig da han fikk overrakt prisen under festmiddagen i forbindelse med INTERIMDAGEN 2017.  

Mange i bransjen vil nok være enige i at det var på høy tid at interimledelse også fikk sin kåring i Norge. En rekke andre land har gjennomført slike kåringer i flere år, og endelig var det også vår tur til å gi en bransjeutmerkelse. Prisutdelingen fant sted i forbindelse med INTERIMDAGEN 2017 som ble avholdt på ærverdige Grand Hotel tirsdag 31. januar.

Bransjepris

Tidligere i vinter inviterte vi både oppdragsgivere, interimledere og samarbeidspartnere innad i bransjen til å nominere kandidater til prisen «Årets Interimleder 2016». Til å vurdere forslagene som kom inn, ble det satt sammen en jury bestående av medlemmer fra ulike selskaper og posisjoner innen ledelse og lederformidling:

Juryformann Kaare Frydenberg (erfaren næringslivsleder og oppdragsgiver), Are Skeie (BackerSkeie Executive Search & Selection), Magne Amundsen (Visindi AS), Hege Sundquist (interimleder og styremedlem i Interimleder AS), Vegard Rooth (Administrerende direktør, Interimleder AS).

Høyt henger den

Juryen la lista høyt for prisvinneren, som ble nominert, vurdert, og til slutt valgt, etter følgende kriterier:

  • Prisvinneren har vist seg som en god interimleder over tid, og har vært utleid som interimleder i det aktuelle år
  • Prisvinneren har markert seg særlig som god leder og kan vise til oppnådde resultater i henhold til oppdrag (markedsmessig, økonomisk, organisasjonsmessig eller annet)
  • Prisvinneren har levert verdi for kunden, både monetært og immaterielt
  • Prisvinneren har vist en svært god evne til å komme raskt inn i organisasjonen og gjøre nødvendige grep
  • Prisvinneren har gjennom sitt virke framstått som et forbilde for andre interimledere og har bidratt aktivt til å dele av sin kompetanse og fremme interimledelse i Norge

Juryformann og prisutdeler Kaare Frydenberg kunne avsløre at det var fire svært godt kvalifiserte kandidater som ble til to i siste runde, og at det da måtte «ekstraomganger» til for å kåre vinneren.

Overrasket og stolt

Og om prisen hang høyt, så var det da også en høy mann som endte med å plukke den ned! Sven Falcke er 53 år og 196 cm på sokkelesten. Opprinnelig fra Tyskland, men gift og bosatt i Oslo. For tiden er han i et interimlederoppdrag i Trondheim som nettopp ble forlenget.

- Jeg er overrasket, sa Sven da han ble ropt opp som prisvinner under festmiddagen for å motta prisen til fortjent applaus fra med-interimledere og andre deltakere på INTERIMDAGEN 2017.

– Og stolt!

Det har han all grunn til å være. Hans oppdragsgiver sparer ikke på superlativene når hans interimlederegenskaper skal beskrives:

«Profesjonell, målrettet innfallsvinkel til jobben, med en fantastisk evne til å sette seg inn i organisasjonens situasjon. Lang erfaring med å tilfredsstille markedskrav på tilsvarende felt som vi ønsket løst. Meget åpen. Kunnskapsrik. Utålmodig og energisk leder, som er strukturert og nøyaktig i alt som skal gjøres. Eksepsjonelt god til å lytte til mennesker og skjønne hvordan man best skal få sine medarbeidere til å dra i samme retning.»

Takket Sverre Holen

Sven kunne fortelle at hans interimlederkarriere startet med en samtale med gründer av Interimleder AS, Sverre Holen, tilbake i 2009. Sven ønsket en lederutfordring innen olje og gass, og Sverre sa:

- Det ordner vi!

6 måneder senere var det ordnet.

Det var det første av flere interimoppdrag for Sven, som benyttet anledningen til å takke Sverre, som dessverre ikke fikk leve til å overvære historiens første INTERIMDAG med kåring av «Årets Interimleder».

Vi gratulerer Sven med en særdeles velfortjent utmerkelse!