Skip to content
31.10.2023

Fra Dubai til Svalbard med prosjektlederkompetanse i kofferten

Fra første kontakt med InterimLeder gikk det én uke til Raymond Johansen satt på flyet til Svalbard. Destinasjonen var Store Norske, hvor han skulle gå inn i en interimlederrolle som prosjektressurs i byggingen av den nye Lunckefjellgruven.

Som ingeniør i franske Alstom har Raymond Johansen gjennom årene blitt en ettertraktet leder og know-how-person innen aluminiumteknologi. Det har sendt ham på spennende oppdrag rundt om i verden, blant annet Dubai og Sør-Amerika.  

Prosjektledelse et universelt fag

Da virksomheten begynte å nedbemanne begynte han imidlertid å tenke på nye utfordringer. Da han for et år siden fikk videresendt en e-post fra en bekjent med tips om et spennende interimlederoppdrag på Svalbard, søkte han og ble valgt.

- Jeg hadde ingen erfaring fra kullindustrien, men når man først lærer bransjespråket så er prosjektledelse et universelt fag, forteller Johansen.

Forlenget oppdrag

Oppdraget, som i utgangspunktet skulle var i 2 måneder, har blitt forlenget til over et år, og Johansen har fått bare positive tilbakemeldinger.

- Som prosjektressurs jobber jeg med alt fra prosjektdokumentasjon til kontraktsforhandlinger til igangkjøring av utstyr. Kollegene i Store Norske har tatt imot meg fra første stund, er veldig kunnskapsrike og interessert i å lære bort erfaringer og kunnskap om kullgruvedrift.

Som interimleder har man ofte med seg erfaring og bestepraksiser som kan tilføre verdi til oppdragsgiver, og Raymond Johansen er intet unntak:

- Jeg har tatt med meg erfaring fra Alstom, blant annet innen prosjektgjennomføring og idriftsettelse av utstyr, som Store Norske drar nytte av og som er blant grunnene til at jeg har fått forlenget kontrakten min, forteller Johansen.

Norske forhold

- Svalbard er et veldig spesielt sted. Naturen er barsk og rå, og det er en helt annen verden. Det er også et lite samfunn, hvor Svea er et enda mindre samfunn. Så å komme fra et stort internasjonalt selskap og inn i en organisasjon som er helnorsk og der ledelsen kommer og prater med deg fra kontoret rett ned i gangen er ganske stor.