Skip to content

Hvem blir Årets Interimleder 2017?

04.12.2017

12 flotte kandidater, men bare én får tittelen «Årets Interimleder 2017». Prisen deler vi ut til en interimleder som har utmerket seg spesielt i sitt oppdrag gjennom resultater, verdi for kunde og som forbilde for interimledelse. Du kan gi innspill til juryen gjennom å stemme på din favoritt.

Interimledelse er ledelse på svært høyt nivå. Ekstremsport, vil noen hevde. Selv sier vi gjerne at interimledelse er å løpe stafett i lederposisjon. Vi snakker topptrente ledere som stiller ferdig oppvarmet på startstreken, løper en viktig etappe for sin oppdragsgiver, og heier på nestemann.

Bransjepris

Andre land har i flere år hatt utmerkelser for særdeles godt utført interimledelse, og i fjor fikk vi endelig vår egen bransjepris i Norge, i form av prisen og tittelen «Årets Interimleder». Det skulle blott bare mangle.

Selv om en interimleder sin suksess i et oppdrag alltid er et resultat av lagarbeid, synes vi det er på sin plass å løfte frem og hedre de som gjør det eksepsjonelt godt på sin etappe.

Prisen og tittelen er også et viktig bidrag i arbeidet med å profesjonalisere det å være interimleder og promotere interimledelse som fag.

De 12 kandidatene som er nominert for 2017-prisen representerer flere ulike modeller for utleie av ledere, inkludert uavhengige som leier seg selv ut.

Historiens første kåring av «Årets Interimleder» fant sted i januar i år, på INTERIMDAGEN 2017. Blant flere sterke kandidater var det til slutt Sven Falcke som ble kåret til Årets Interimleder 2016.


Hvem blir Årets Interimleder 2017? Her kan du stemme på din favoritt til prisen.

Dette legger juryen vekt på

Kandidatene til prisen blir vurdert av en frittstående jury bestående av juryleder Kaare Frydenberg (erfaren næringslivsleder og oppdragsgiver), Are Skeie (BackerSkeie Executive Search & Selection), Magne Amundsen (Visindi AS) og Hege Sundquist (interimleder).

Juryen legger først og fremst vekt på kandidatens evne til å løse selve interimoppdraget innenfor den definerte rammen: Bidratt til å forbedre oppdragsgivers resultater, vist tydelig lederskap gjennom handlekraft og kompetanse, og skapt verdi for kunden utover det rent økonomiske. Gjennom sitt virke er vedkommende også et forbilde for interimledelse. Se statutter for kåringen.

I tillegg har vi i år åpnet for at publikum kan stemme på kandidatene sammen med en kort begrunnelse frem til og med 31. desember 2017. Disse innspillene blir en del av det totale underlaget for juryen sammen med referanseuttalelser fra oppdragsgiverne.

Årets Interimleder kåres på INTERIMDAGEN 2018

Onsdag 31. januar 2018 arrangerer vi igjen den årlige INTERIMDAGEN på Grand Hotel. Dette blir en ettermiddag fullspekket av kloke og inspirerende foredrag, nettverksbygging og erfaringsutvekslinger, før vi til slutt avslører hvem som stikker fra festmiddagen med prisen og tittelen «Årets Interimleder 2017».

Gå ikke glipp av INTERMIDAGEN 2018!