Skip to content

Interimleder AS støtter stafettsatsing i Norsk Friidrett

31.10.2023

Interimledelse er stafettløping i lederposisjon. Derfor føles det veldig naturlig for oss å støtte en satsing på stafett i norsk friidrett.  

Som et første steg i en økt innsats rundt stafetter vil Norges Friidrettsforbund (NFIF) satse på et stafettlag for jenter på 4x100 meter frem mot EM U20 i Grosetto, Italia. Vi i Interimleder AS gleder oss over fokus på stafetter i norsk friidrett, og er med på å støtte satsingen.

- For oss er det naturlig å være en aktiv bidragsyter inn mot stafett. I næringslivet og i interimledelse er effektive etapper og vekslinger ekstremt viktig og avgjørende for suksess, sier en entusiastisk daglig leder i Interimleder, Vegard Rooth.

Stafett er å tenke lag foran individ

Det er ingen hemmelighet at Vegard Rooth er opptatt av stafett og vekslinger. Han har selv vært aktiv stafettløper, og har vært med på å sette flere norgesrekorder. Den siste rekorden som ble slettet var 4x200 meter innendørs i 1992 (sammen med Aham Okeke, Geir Moen og Stig Morten Løken).

Også hans personlige ledelsesfilosofi preges av å tenke lag fremfor individ.

- Som stafettløper, løper du først og fremst for laget. Ikke for deg selv. Når du tar imot pinnen, gir du det du kan, og gir så pinnen videre til nestemann. Men du er ikke ferdig da. Du heier på laget helt til sistemann løper over målstreken. Når du ikke har pust igjen, så heier du likevel!

Interimledelse er stafettløping i lederposisjon. En interimleder tar imot en stafettpinne, løper sin etappe alt han/hun orker for bedriften, og leverer stafettpinnen videre til nestemann i en god veksling.

Bonus for raske vekslinger

Interimleder AS går inn som sponsor for hele NFIFs stafettsatsing, og er med på å finansiere satsingen som skal legge til rette for at norske stafettløpere kan hevde seg også internasjonalt. Norges Friidrettsforbund satser for tiden på et stafettlag for jenter på 4x100 meter frem mot Junior-EM i Grosetto til sommeren, og Interimleder har lagt inn en ekstra «gulrot» for laget. Klarer laget å få en sluttid mer enn 3,0 sekunder bedre enn summen av 4 personlig beste/sesongbeste, får laget en bonus.

- Vekslingene i stafett er ekstremt viktige – og krevende. For å få til de virkelig gode vekslingene må løperne trene masse på vekslingselementer alene i tillegg til sammen - noe som gjør laget bedre. Når alt klaffer individuelt og de norske jentene i tillegg lykkes med vekslingene, kan laget bli bedre enn mange andre nasjoner, sier Vegard Rooth.

Sammen om å nå målene 

Samarbeidsavtalen med Norges Friidrettsforbund har trådt i kraft, og Interimleder AS var første gang synlig som sponsor på stafett-NM på Hamar helgen 21.-22. mai.

- Vi er glade for å ha Interimleder med på laget til Norsk Friidrett, sier marked- og mosjonsansvarlig i NFIF, Fredrik Samuelsen.

- Samarbeidet muliggjør nå at vi kan øke fokuset på stafett. Vi starter med 4x100 meter stafett for kvinner, og så blir det spennende å følge fortsettelsen. Det er moro å se at en sponsor er så tydelig på hva de vil med et samarbeid, og se synergiene med veksling i idretten og næringslivet.

Se også omtale av samarbeidet på NFIF sine nettsider.