Skip to content
31.10.2023

Mr Interimleder Sverre Holen har gått bort

Det er med stor sorg vi forteller at Sverre Guttorm Holen sovnet stille inn etter lang tids sykdom, natt til onsdag 11. januar 2017. 

Sverre vil bli husket, av oss som kolleger, først og fremst som den sentrale drivkraften i å introdusere interimledelse i Norge, gjennom selskapet Interimleder AS. Mange hundre virksomheter har nytt godt av midlertidige ledere fra Interimleder i krevende situasjoner. Vi som jobber i Interimleder vil nå bringe arven videre, gjennom å fremme det midlertidige lederskapets fortrinn som løsning for virksomheter med slike behov.

De siste årene tok Sverre initiativet til, og var den sentrale drivkraften i, å ta i bruk Inbound Marketing som verktøy i markedsføringsarbeidet. Blogging har vært sentralt i denne satsingen. I løpet av de to siste årene skrev Sverre hele 132 bloggartikler om ledelsetemaer, hvorav den siste ble publisert så sent som 3. januar i år. En 70+åring som starter med blogging er ikke dagligdags, og dette forteller mye om den gründerånden Sverre hadde i sitt yrkesaktive liv.

Se også: Stemmen har stilnet, men tankene lever videre!

Sverre Guttorm Holen ble født i 1944 og vokste opp i Folldal i Østerdalen i Hedmark. Han etterlater seg 3 barn, de to voksne døtrene Heidi og Marianne og den lille sønnen Anton, samt 6 barnebarn.
Sverre tok sin utdanning som Bachelor of Applied Science ved Oslo Tekniske Skole, og senere fikk han sin bachelorgrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI.

Sverre Holen startet sin yrkeskarriere som ingeniør ved Tandberg Radiofabrikk AS i 1967, og var fra 1971 til 1980 sjefskonsulent ved Norske Radio og TV-handlernes Landsforbund. Fra 1982 var han CEO i Detaljist Data AS i tre år, før han i 1984 ble medgründer i konsulentselskapet Holen, Finsrud & Partners AS, med fokus på lederutvikling og organisasjonsutvikling.

Sverre Holen grunnla Interimleder AS i 2001 sammen med Silke Holen. Han hadde lenge sett hvordan de globale endringene krevde stadig raskere skifter i bedriftenes ledergrupper, og at det ikke var noen som tilbød ”akutt” lederhjelp på dette området. Sverre var fra starten den sentrale drivkraften i selskapets utvikling og hadde flere roller, både som administrerende direktør, seniorrådgiver og gründer, samt styremedlem.

Til siste stund var Sverre på fritiden en engasjert far for sin sønn Anton, samt far og bestefar for sine eldre døtre og deres barn.

Du er allerede dypt savnet Sverre! Vi tar over stafettpinnen i Interimleder etter deg.

Dine kolleger i Interimleder AS
v/Vegard Rooth, administrerende direktør