Skip to content

Regiondirektør i VY-gruppen, Linda Rode, ble Årets Interimleder 2019

31.01.2020

Det bemerkelsesverdige med interimledere er at de kan gå fra bransje til bransje, og lykkes. Vinneren av prisen Årets interimleder 2019, som ble kåret på Grand Hotel i går, er et godt eksempel på dette. Linda Rode har gått inn i en tøff og maskulin bransje preget av mange og store endringer og levert resultater fra dag én.

Det var ingen enkel jobb juryen hadde da de møttes til sitt første nominasjonsmøte. Juryen hadde åtte høyt kvalifiserte kandidater på bordet, som alle var flotte eksempler på eksepsjonelle interimledere, med strålende omtaler fra oppdragsgivere og andre relevante relasjoner. Etter gode og grundige diskusjoner satt juryen igjen med fire kandidater som ble med til neste runde.

Les også: Hva kjennetegner de beste interimlederne?

Årets interimleder 2019: Linda Rode

Kvinner er lavt representert blant interimledere. Vegard Rooth i Interimleder kunne i går melde at 27 prosent av våre aktive interimledere er kvinner. Det er derfor ekstra gledelig at juryen i år kunne kåre den første kvinnelige vinneren av prisen Årets interimleder – Linda Rode, som har utmerket seg i sitt interimlederoppdrag som regiondirektør Vest i VY-gruppen. 

Les også: Interimdagen 2020 - en oppsummering. 

Transport og samferdsel er en tøff og maskulin bransje preget av mange og store endringer. Rode har hatt to store oppdrag knyttet til Jernbanereformen, hvor hun har skapt gode og raske resultater – til tross for relativt kort fartstid fra bransjen. Men at hun kan lede, det ser man på de mange imponerende uttalelsene fra referansene, som ble lest opp under prisutdelingen på Grand Hotel i går:

  • Rode er et godt eksempel på hva interimledelse innebærer, med mange gode og ulike oppdrag i sin portefølje. Hun har alltid skapt verdi for kunden.

  • Rode spenner over et bredt spekter av kompetanseområder og setter seg raskt inn i nye fagområder

  • Rode evner å ta roret, sikre resultater, ha alle med seg og ligger gjerne i forkant av utviklingen og mulige utfordringer.

  • Eller som noen av referansene sier: behagelig tillitsvekkende, sosial intelligent, leverer verdi og fremdrift fra dag 1 –  med kvalitet og struktur. Er både pragmatisk og fokusert på det som er kritisk for å nå målet, får raskt respekt både faglig og i kraft av måten lederrollen utøves på.

Rode har kanskje en litt annen profil enn den «tradisjonelle» interimlederen. Det tror juryen bare er med på å styrke faget interimledelse, rekrutteringen til bransjen og bransjens fremtid. Juryen er både stolt og glad over å ha kåret henne til Årets interimleder 2019, og mener at hun er en god rollemodell for mange andre interimledere.

For mer informasjon rundt Årets Interimleder 2019 anbefaler vi å lese hele blogginnlegget til juryleder Cecilie Skarphagen her.