Skip to content

Seniorer - en ressurs for Norge

28.09.2012

I Norge er senior ikke et positivt ord. Kommer vi til andre land så er det et pluss å være senior og disse personene sitter ofte i meget krevende stillinger både i bedrifter og styrer.

Vi som arbeider med interimledelse vet at seniorer er vår største ressurs. Dette er personer som har lang erfaring, er stabile og ofte meget dynamiske. At en person er fremoverlent og dynamiske har merkelig nok ikke noe med alder å gjøre, slik mange rekruttere, headhuntere og HR-avdelinger tilsynelatende tror. Vi som leier ut personer med mye erfaring vet at vi treffer like mange innsatsfylte og dynamiske 50 åringer som 30-åringer. 

Poenget er at vi har en stor gruppe meget dyktige personer i samfunnet med masse erfaring som på mange måter faller utenfor arbeidsmarkedet. Vi arbeider kun med ledere, men ser hvor mye kompetanse, erfaring og dynamikk som Norge går glipp av hos denne gruppen.

Våre kunder har uten unntak meget stor glede av å få inn en erfaren, dyktig 50-60 åringer som har erfaring i f.eks. å gjennomføre en organisasjonsendring eller snu-operasjon. Et tankekors for Norge er at denne verdifulle kunnskapen/erfaringen ikke tas bedre vare på. Vi kan jo ikke leie de ut alle sammen!