Interimdagen 2018

Et årsskifte er en ypperlig anledning til å se både tilbake og fremover. 2017 har vært et meget spennende år for oss som jobber med interimledelse, og det lover også veldig godt for fortsettelsen i 2018. Bli med oss når vi «kickstarter» det nye lederåret med INTERIMDAGEN 2018!

Meld deg på her

 

foredrag, festmiddag og kåring av årets interimleder 2017

Onsdag 31. januar 2018 gjentar vi fjorårets suksess og arrangerer den årlige INTERIMDAGEN, hvor vi også kårer Årets Interimleder 2017. Vi starter klokken 14:30 med en rekke inspirerende og innsiktsfulle foredrag, før mingling og festmiddag med prisutdeling. Dette blir en hyggelig og nyttig dag med både nettverksbygging og faglig påfyll!

Vi har 12 gode kandidater til Årets Interimleder 2017 i Norge, og håper du vil stemme på din favoritt før fristen går ut 31. desember, som et inspill til juryens arbeid.

Foredragsholdere

Ingrid Therese Tjøsvold.jpg

Ingrid therese tjøsvold

ENDRINGSLEDELSE
- OM Å VILLE OG EVNE

Ingrid Tjøsvold har lang og mangslungen erfaring fra mange norske bedrifter, både som leder og styremedlem. Noen av disse er blant de største innen sin bransje, som Hansa, Mesta, Rieber & Søn, RenoNorden og nå Lemminkäinen. I flere av selskapene har hun gjennomført store omstillinger og endringer, både av strukturell og kulturell karakter. Dette har vært endringsledelse i praksis - med høyst ulike forutsetninger. Hun vil fortelle om sine erfaringer, om motkrefter man møter, om feller som venter og hva som skal til for å lykkes.

Børge Ousland.jpg

børge ousland

Å overvinne det umulige

Børge Ousland er ifølge National Geographic verdens mest erfarne polfarer. I 2006 var Børge og Mike Horn de første som nådde Nordpolen på vinterstid. Dette er en av de mest utfordrende ekspedisjonene som er gjennomført i moderne tid. Med denne ferden demonstrerte Børge nok en gang at det er mulig å overvinne det «umulige». Samarbeid, pågangsmot og en fast tro på at ekspedisjonen var gjennomførbar, er blant ingrediensene i foredraget som Børge vil dele med oss.

Tone Bjørnov.jpg

Tone bjørnov

styrets forventning til CEO/CFO og rolledeling

Tone Bjørnov har 20 års erfaring fra lederstillinger i bank og finans. Siden 2006 har hun jobbet med styrearbeid på heltid og vært styremedlem i rundt 20 selskaper, hvorav ti børsnoterte. Tone vil dele av sin brede erfaring fra styrearbeid. Hvilke forventninger har styret til CEO/CFO i selskapet? Hvordan sikrer man en hensiktsmessig fordeling av roller og ansvar, slik at alle får mest mulig ut av hverandres kompetanse? Og hvordan bør en leder - det være seg interim eller fast ansatt -  forberede seg på møter med styret?

VegardKolbjørnsrud.jpg

vegard kolbjørnsrud

hvordan endrer kunstig intelligens lederjobben?

Mange forskere forventer at intelligente maskiner vil snu opp-ned på både næringsliv og offentlig sektor. Vi kan forvente oss storstilt automatisering og en helt ny oppgavefordeling mellom mennesker og maskiner. Vegard vil dele resultater fra en studie av 1770 ledere i 14 land, inkl. Norge og Norden, om deres arbeid og holdninger, frykt og forventninger til kunstig intelligens og roboter. Noen av nøkkelspørsmålene er: Hva blir lederens nye rolle? Er norske ledere forberedt? Hva bør ledere og virksomheter gjøre for å gripe mulighetene?

Nils Agnar Brunborg.jpg

nils agnar brunborg

Mangeårig toppleder for omstillingsprosesser

Når epostene slutter å tikke inn, skjønner Nils Agnar Brunborg at han har lykkes med å omstille en virksomhet. Hans mål med endringsledelse er å gjøre folk selvgående – og seg selv overflødig. Nils Agnar Brunborg har betydelig toppledererfaring fra selskaper som Dyno Industrier, Leo Burnett, Glamox, Biomar, Isola, Mustad, og senest som interim CEO i Jøtul. Han vil dele erfaringer med spesielt fokus på rollen
som interim CEO i omstillingsprosesser og endringsledelse - en rolle hvor «interimhatten» gir noen klare fordeler.

Norges Stafettlandslag.jpg

norges stafettlandslag

lederstafett og friidrettstafett. Kan vi lære noe av hverandre?

Interimleder har siden mai i år vært Offisiell sponsor for Norsk Friidrettsforbund sin stafettsatsing. Hovedsatsingen i 2017 er på et ungt og fremadstormende stafettlag for kvinner på 4x100 meter. Foreløpig har satsingen gitt norsk juniorrekord og seier i den nordiske juniorlandskampen.  Stafettjentene kommer til interimdagen, og vi får høre om forberedelser og gjennomføring av både den enkelte etappe og vekslingene. Hva skal til for å lykkes? Hvordan må man trene?

Vi avslutter seansen med en oppsummering av dagen og en Q&A-dialog rundt overførings- og læringspunkter for fremtidig suksess i interimlederstafett.

Vegard Rooth.jpg

vegard rooth

interimåret 2017 og fremtidens lederskap

Vegard Rooth er administrerende direktør i Interimleder AS. Siden 2006 har han hatt en rekke interimlederoppdrag og midlertidige jobber som CEO eller andre lederroller. Med utgangspunkt i trendene i 2017 vil Vegard dele sine tanker om hvordan morgendagens ledelse vil se ut. I fremtiden vil vi som ledere måtte forholde oss til sustainablity, digitalisering og kunstig intelligens på samme måte som våre forgjengere måtte forholde seg til alfabetet og hjulet. Også i fremtiden vil ledelsens mindset være avgjørende for om virksomheter lykkes eller dør!

 

Meld deg på her

Program

14:30

Bevertning

15:00

Interimåret 2017 og fremtidens lederskap
- Vegard Rooth, Administrerende direktør Interimleder AS

15:30

Endringsledelse - om å ville og endre
- Ingrid Therese Tjøsvold, endringsleder og siste Administerende direktør i RenoNorden Norge AS

16:00

Styrets forventinger til CEO/CFO og rolledeling
- Tone Bjørnov, Styregrossist

16:30

Pause

16:45

Mangeårig toppleder for omstillingsprosesser
- Nils Agnar Brunborg, CEO i Jøtul

17:15

Hvordan endrer kunstig intelligens lederjobben?
- Vegard Kolbjørnsrud, Assistant Professor ved Handelshøyskolen BI

17:45

Pause

18:15

Å overvinne det umulige
- Børge Ousland, Polfarer m.m.

19:00

Lederstafett og Friidrettsstafett, kan vi lære noe av hverandre?
- Norges Stafettlandslag

19:30

Mingling

20:15

Festmiddag med kåring av Årets Interimleder 2017

Interimdagen 2019

Vi planlegger interimdagen 31. januar 2019. Legg igjen din kontaktinfo under så sender vi deg informasjon og program når vi åpner for påmelding.

 

Her finner du Grand Hotel

Karl Johans gate 31, 0159 Oslo