Skip to content

Bygger Nord-Europas største konferansesenter med hjelp fra interimledereitle Here...

18.06.2019

I lille Melsomvik i Vestfold bygges det. Når solen står opp over nye Oslofjord Convention Center i 2021 vil kurs- og konferanseanlegget være Nord-Europas største, med 2600 rom, flere enn i hele Tromsø by. For et halvt år siden tok Stian Fuglset over stafettpinnen som CEO. Med seg på laget for å realisere en ambisiøs forretningsplan har han to interimledere.

Ambisiøs forretningsplan

Det er desember 2018, og styremedlem Stian Fuglset har nettopp takket ja til å tiltre som CEO. Noen uker tidligere hadde han vært med på å utarbeide en tung forretningsplan for selskapet sammen med Boston Consulting Group. Rapporten konkluderte med at det å bygge organisatorisk kapasitet på salg og det kommersielle ville være viktig.

- Jeg så ganske raskt at jeg kom til å trenge mer kapasitet på organisasjonsutvikling og rekruttering, så jeg tok kontakt med Interimleder AS og fikk kjapt inn et tredvetalls søknader. Jeg intervjuet tre av dem, og dagen før jeg tiltrådte hadde jeg valgt Geir Nygård som leder for HR og endringsledelse. Han var og er fremdeles en kritisk ressurs for oss, forteller Fuglset.

Fordel å komme utenfra

- Det har vært utrolig viktig for oss å få inn Geir som interimleder. Han har bidratt sterkt i utviklingen av organisasjonen basert på forretningsplanen. Det har føltes veldig trygt å ha Geir, som har stålkontroll og har levert strukturerte og ryddige prosesser. Han har også vært prosjektleder for rekruttering, hvor vi i skrivende stund har tjuefem prosesser på gang.

- Det var bare en fordel at han hadde liten historikk og kjennskap til bedriften fra før, for da kommer man inn med en større nøytralitet og blir ikke tillagt historiske motiver. Så det er faktisk en kvalitet ved å være interimleder. Problemet med interimledelse er jo nettopp kontinuitet, at man ikke kjenner historikken og bakgrunnen, men i større endringsprosesser er det nesten bare en fordel, sier Fuglset.

Satte inn interimleder i nyopprettet stilling

Da Fuglset begynte å realisere forretningsplanen ble en av følgene at det oppsto en ny stilling, hvor man hadde behov for lederskap ganske raskt. Allerede i mars 2019 ble interimleder nummer to, Tor Hylin, som har bakgrunn fra Forsvaret og Nato, hentet inn som VP Convention.

- Vi har vært i en modus og er fortsatt det, hvor vi bygger struktur og systematikk, og prosjektledelse er et kritisk bindeledd mellom salgsfasen og gjennomføringsfasen. Vi har mye innleid mannskap, fordi aktivitetsnivået varierer veldig. Vi ansetter mange unge mennesker, og det er en parallell til militæret hvor man får inn førstegangsrekrutter og disiplinerer dem opp fra omtrent ingenting til å bli gode soldater. Det er noe med den tilnærmingen der som vi ønsket inn i vår setting, forteller Fuglset, som ser for seg at interimlederne vil være i oppdrag i minst seks måneder til.

Oslofjord Convention Center ble etablert i 2003 eies av Brunstadstiftelsen. Selskapet omsatte i 2017 for 120 millioner kroner og har over 550 ansatte. Med flere tusen sengeplasser, Norges største konferansesal med 6800 seter, mediesenter, møtefasiliteter, strand og friområder, restaurantkjøkken, og hele fjorden rett utenfor bryggekanten, er OCC Norges første konferanseby spesialdesignet for å bygge kultur, begeistring og samhold i virkelig store organisasjoner. Når det nye anlegget står ferdig i 2021 vil de kunne ta imot 10 000 overnattingsgjester samtidig.