Skip to content

EXP Group hentet inn interim CEO på få dager

26.02.2020

EXP Group eier og driver en portefølje av selskaper som leverer tjenester og teknologi-løsninger til eiendomsbransjen. Gjennom Katapult investerer EXP Group også i startups som bruker banebrytende teknologi til å løse miljø- og samfunnsproblemer. Da styreleder Anders H. Lier trengte en interimleder til et av selskapene i gruppen, visste han hvem han skulle ringe.

Sterkt merkenavn

- Interimleder er et sterkt innarbeidet merkenavn, så det var naturlig å ta kontakt med dem, sier Anders, når vi får tak i han på telefon mens han spaserer langs brygga i hjembyen Fredrikstad.

Gründeren hadde ikke benyttet interimledelse før og var spent på hvor raskt og hvor godt Interimleder kunne levere. Lier trengte en erfaren «tungvekter» til å lede et av gruppens største selskaper, Invisio, landets ledende leverandør av digitalt markedsføringsinnhold til eiendomsmarkedet. 

- Jeg var spent på hvilket utvalg av profiler de kunne hente fra nettverket sitt. Førsteinntrykket var veldig godt. Interimleder forsto umiddelbart utfordringene våre og hadde solid kompetanse og erfaring å vise til, sier Lier.

Det gikk usedvanlig fort

- Prosessen gikk usedvanlig fort. I løpet av en arbeidsdag fikk vi en profilbeskrivelse. Tre dager senere hadde vi intervjuet flere kandidater. Valget falt på Otto Sekkesæter, som var på plass kort tid etter. Det var imponerende hvor fort det hele gikk.

Kjempefornøyd

- Vi er kjempefornøyd med hvordan Otto har løst oppdraget. Han er en veldig dyktig og erfaren leder, som faktisk ble nominert til Årets interimleder 2019. Det jeg liker med interimledelse, er at du kan løse et akutt lederbehov med en innleid leder. I vårt tilfelle er vi svært fornøyd med at vi også fikk en permanent løsning. I dag er Otto fast ansatt hos oss.

Interimledelse, en voksende trend

Anders mener tiden for livslange ansettelser er forbi, og at behovet for interimledelse er økende. Det er det flere grunner til, mener han.

- For det første er endringstakten i næringslivet og samfunnet større i dag enn tidligere. For det andre øker kompleksiteten i det å lede og utvikle bedrifter. Global konkurranse, teknologiutvikling og bransjeglidninger er faktorer som gjør lederrollen utfordrende. Interimledelse er et verktøy som tilfører bedriften kompetanse, lederskap og kapasitet i perioder hvor dette trengs. Samtidig er interimledelse et fag i utvikling. Klarer man å finne enda bedre modeller som knytter interimlederens leveranse opp mot bedriftens drivere, målsetninger og KPI-er, så tror jeg det vil bli enda mer relevant og attraktivt i årene som kommer. Jeg ser for meg at vi kommer til å ha innleid ledelseskompetanse hos oss fremover, avslutter Lier.