Skip to content
09.02.2016

Hadde ikke tid til å vente på rekrutteringsprosessen

Da Wenaas Workwear AS trengte en ny senior controller, hadde ikke økonomidirektør og CFO Christian Otterbech tid til å vente på en flere måneder lang rekrutteringsprosess. På et par uker fant han kandidaten han trengte, via InterimLeder.

Wenaas Workwear, tidligere kjent som Kwintet Norge AS, er norsk markedsleder innen arbeidsklær og uniformer. Wenaas Workwear er en del av Fristads Kansas Group som omsetter for 450 MEUR.

Controlleren sluttet midt i omstillingsprosessen

- 2015 var et omstillingsår for oss. Vi har lagt ned butikker, nedbemannet med 60 personer og delt selskapet i to. Da en av våre controllere sluttet, trengte vi raskt å få inn en erfaren ressursperson som har vært med på slike prosesser tidligere. Jeg hadde ingen tid å miste, og kontaktet derfor InterimLeder, sier Otterbech.

Prosessen

- InterimLeder kjørte en rask og god prosess. De har en veldig god database, og den første silingen gjør de jo selv. Jeg fikk raskt forelagt flere kandidater, og i løpet av et par uker hadde jeg snakket med tre av dem, sammen med Tor Hansen hos InterimLeder. Alle tre var veldig erfarne og tunge kandidater. Jeg valgte tydeligvis riktig person, for det ble veldig bra, forteller Otterbech.

Resultatene

- Interimlederen har vært i stillingen i fire måneder og har så langt absolutt innfridd forventningene. Jeg så etter en motivert doer som kunne produsere selv, uten at han eller hun trengte noen rundt seg. Jeg har fått en veldig bra ressurs, akkurat hva jeg trengte.

Fordelene med interimledelse

- Min utfordring var at jeg trengte ressurser umiddelbart for å kjøre disse prosessene på slutten av fjoråret. Det er det som er fordelen med interimledelse, at det går så raskt og at du får inn en person som kan begynne å jobbe fra dag én, og som vet hva det dreier seg om. Så jeg hadde rett og slett ikke tid til å vente på en rekruttering.

Tror interimledelse blir mer og mer aktuelt

Otterbech tror interimledelse vil bli mer brukt framover, og begrunner det med følgende resonnement:

- Det dukker hele tiden opp kortsiktige behov, hvor det å bemanne opp kanskje ikke er riktig. Ved å leie en interimleder får man en meget erfaren ressurs, og løper lavere risiko enn ved fast ansettelse, da oppsigelsestiden kun er på én uke. Bommer man på kandidaten, kan man bytte til en ny. Det er fleksibelt, og det er en fordel, særlig i disse tider når det er nedgangstider i økonomien og nedbemanninger hele tiden. Det kan hende at denne muligheten er ukjent for en del selskaper, men jeg tror det er noe som alle bedrifter vil trenge i en eller annen tidsepoke eller situasjon, avslutter Otterbech.

Wenaas er et tradisjonsrikt norsk selskap med røtter fra Wenaas-familien i Måndalen i Møre og Romsdal, hvor de fremdeles har hele logistikkoperasjonen. Selskapet er Norges ledende leverandør av arbeidstøy og omsatte i 2014 for 812 millioner kroner