Skip to content

– Hvor vi hadde vært uten en interimleder nå, vet jeg ikke

26.05.2020

Da styreleder i Drøbak vaskeri, Lars Tomasgaard, fikk vite at VTA-bedriften ville stå uten daglig leder seks uker frem i tid, var interimledelse løsningen som først falt han inn. Det var raskere og rimeligere enn han hadde trodd.

– Jeg hadde benyttet interimledelse tidligere, så jeg visste hva det gikk ut på. Jeg googlet og fant Interimleder AS, som jeg kontaktet. Men at det skulle gå så fort, hadde jeg vel innerst inne ikke trodd. Seniorrådgiver i Interimleder, Narve Karlsen, forsto at det hastet for oss, og med tett dialog over noen kvelder og en helg, hadde vi dyktige kandidater på bordet, forteller styreleder Lars Tomasgaard, som i tillegg til styrevervet er daglig leder i Nordox.

Rimeligere enn forventet

– Frykten for at dette skulle bli veldig dyrt forsvant også i prosessen, da vi kom ganske gunstig ut på kostnadssiden. Vi har nå fått en daglig leder som vi er veldig fornøyd med, og som vi har skrevet kontrakt med ut året, sier Tomasgaard.

Kjøpte seg tid til overlapping

Kandidaten de valgte var Geir Nygård, en interimleder med lang erfaring som HR-direktør i en rekke selskaper. Takket være en rask prosess, fikk han fjorten dager sammen med avtroppende daglig leder før han tok over roret.

– Bestillingen vår var en daglig leder som kunne holde hjulene i gang. Geir har absolutt innfridd der, og mer til, da han har tatt initiativ til nye prosjekter, blant annet på digitaliseringen av virksomheten og dokumentasjon av prosesser, forteller Tomasgaard.

Tror på økt vekst for interimledelse etter corona

Geir Nygård beskriver seg selv som en som trives med endringer, og som endelig har funnet sin drømmekarriere som interimleder.

– Jeg brenner for å avdekke problemer og utfordringer og å bidra til utvikling, og for en endringsorientert person som meg, som liker ting som har en start og en slutt, så har interimleder-tilværelsen vist seg å være optimal.  Jeg tror markedet for denne typen tjenester vil fortsette å vokse når vi etter corona kommer tilbake til en mer normal situasjon og virksomheter opplever et behov for nye koster som kan skape endringer, sier Geir Nygård.