Skip to content
06.08.2013

Interimledelse løste bankens lederbehov

Da bankens IT-direktør ble langtidssykemeldt måtte nytiltrådt personal- og juridisk sjef, Eivind Sverdrup, vurdere alternativene raskt.

- Det første som jo ofte slår en er å gjøre en avtale med et ordinært konsulenthus. Men, vi ønsket oss en rimeligere løsning. Og en person som vi kunne ha en nærmere relasjon til, forteller Sverdrup.

Han hadde hørt om InterimLeder AS fra media, og visste at de var ett av de få selskapene som har spesialisert seg på å hjelpe i slike situasjoner.

- Vår vurdering var at en ordinær konsulent i større grad måtte bli styrt enn en interimleder. Jeg plukket derfor opp telefonen og ringte InterimLeder AS. De fortalte meg om konseptet og om den store kandidatdatabasen deres. Jeg likte det jeg hørte, og derfra gikk det slag i slag, forteller Sverdrup.

Etter noen få dager ble yaBank presentert for tre kandidater.

- Sammen med administrerende og en kollega fra IT-avdelingen satte jeg i gang intervjuene, og fant ut at de var svært kompetente alle tre. Vi var derfor meget komfortable med beslutningen vi tok.

En måned etter første telefonsamtale ble kontrakten underskrevet, og yaBank fikk på plass en høyt kvalifisert kandidat som kunne starte med en gang.

- Han var selvgående og hadde lang erfaring fra prosjektledelse. Vi gav ham frie tøyler til å definere oppgaver og hvordan disse skulle løses. Oppdraget er nå avsluttet, og i ettertid ser vi at det var en fornuftig beslutning å engasjere en interimleder, avslutter Sverdrup.