Skip to content

Interimlederen leverte fra dag én

17.09.2020

Som regionsjef i Eltel Networks bidrar Lars Andre Hjellødegård til at folk på Østlandet har tilgang til kritisk infrastruktur som fiber og mobildekning. Da han trengte ny avdelingsleder ble løsningen interimledelse.

Da en av avdelingslederne i region øst sa opp på grunn av flytting til et annet sted i Norge, måtte Eltel Networks på kort tid få inn en erstatter:

– Fast ansettelse tar gjerne et halvt år, så vi trengte en mellomløsning. Vi brukte litt tid på å beskrive hvilken type leder vi trengte og tok kontakt med Interimleder AS, som vi hadde fått anbefalt, forteller Hjellødegård.

Gikk fort!

Interimleder Lene Holstad var på plass i starten av mars 2020, med kontrakt ut oktober. Hjellødegård forteller at prosessen gikk raskt så snart de satte i gang:

– Det gikk bare fire-fem dager fra vi fikk kandidatlisten til intervjuene var gjort og vi hadde valgt vår kandidat. Vi hadde første møte med Lene på en fredag, og hun startet tirsdagen uken etter.

Leverte fra dag én

– Lene har levert til forventning, og med en interimleder på plass har vi fått pusterom til å gjennomføre en solid rekrutteringsprosess, uten å måtte forhaste oss, forteller Hjellødegård.

Han forteller at ny avdelingsleder starter i stillingen 1. oktober og at interimlederen vil være i selskapet til 1. november, så de får en overlappingsperiode.

Kommer nok til å bruke interimledelse igjen

– Det er stor sannsynlighet for at vi kommer til å bruke interimledelse igjen. Det er en gunstig løsning når du har behov for lederkompetanse i 6-10 måneder. Vi er fornøyde med oppfølgingen fra Interimleder AS, som gjennomførte månedlige samtaler med oss og ga oss gode råd og innspill i oppstarten.