Skip to content

Ny interim daglig leder ga selskapet en boost

07.11.2019

Da Geir Andersen trengte avlastning i den daglig ledelsen av selskapet han hadde grunnlagt, falt valget på Interimleder AS. – Etter snaue fjorten dager hadde vi ny daglig leder på plass. Han har profesjonalisert selskapet og gitt oss en ordentlig boost, sier en fornøyd gründer, som nå har solgt selskapet til et større konsern.

I 1996 slo Gary Kasparov IBMs supercomputer, Deep Blue i sjakk. Samme år gjorde Oslo-mannen Geir Andersen også et smart sjakktrekk, da han grunnla Vaktmester Andersen AS, som leverer vaktmestertjenester og tjenester innen renhold, vedlikehold og utearbeid. Selskapet har god lønnsomhet, omsetter for cirka 40 millioner kroner, har 35 ansatte og er i vekst.

Ny daglig leder på plass på to uker

Våren 2019, da selskapet trengte en ny daglig leder, sto valget mellom å starte en langvarig ansettelsesprosess eller å leie inn en midlertidig leder. Andersen hadde aldri benyttet seg av interimledelse før, men kjente godt til Interimleder AS.

- Jeg hadde kjent til Interimleder i flere år og lest meg opp på hjemmesidene deres, så jeg var godt orientert om konseptet da jeg tok kontakt. Snaue fjorten dager senere var ny daglig leder på plass. Det gikk overraskende fort, forteller Andersen.

Ga selskapet en ordentlig «boost»

Interimleder, Terje Løvold, trådte inn i rollen som daglig leder i midten av juni, og fant fort tonen med styreleder Geir Andersen.

- Terje gjorde raskt de grepene som trengtes for å profesjonalisere selskapet og har gitt oss en ordentlig boost. Han satte i gang en radikal opprydningsprosess som jeg, som har vært i selskapet siden starten, ikke hadde kunnet gjøre selv. Vi har nå profesjonalisert prosesser og rutiner og fått mange nye og flinke medarbeidere inn i selskapet. Terje hadde også erfaring fra salg av selskaper, noe som var veldig nyttig da vi allerede var i en salgsprosess da han startet hos oss.

- Interimledelse er ideelt når man står midt i stormen

Andersen mener at interimledelse kan gi virksomheter ekstra fleksibilitet ved lederskifter, dersom daglig leder blir syk eller forsvinner av andre grunner:

- Interimledelse er spesielt nyttig for oss som står midt i stormen og trenger en rask lederløsning. Aktører som Interimleder AS, som har et stort tilfang av forskjellige typer ledere, som er positivt overkvalifisert, har virkelig funnet en god nisje. Vi har fått se det i praksis med Terje, som vi har fått veldig mye ut av, avslutter en fornøyd Geir Andersen på telefon fra selskapets hovedkontor på Alnabru i Oslo.