Skip to content

Slik anskaffet Biotec BetaGlucans AS en erfaren interimleder i løpet av én uke

12.09.2022

Da en av bedriftens nøkkelpersoner brått måtte erstattes fikk Biotec BetaGlucans AS i Tromsø et akutt behov for en erfaren leder som raskt kunne ta over roret. I Danmark satt Micheal Vinge fra morselskapet Lallemand og undersøkte interimledermarkedet i Norge. Valget falt raskt på Interimleder AS.

Biotec BetaGlucans AS håndterer produksjon av beta-1,3/1,6-glukaner fra gjær for det danske morselskapet, Lallemand Bio-Ingredient Group.

Den vitenskapelige bakgrunnen for bedriftens involvering i betaglukaner har røtter tilbake til funn ved Universitetet i Tromsø, og arbeid utført rett etter oppstarten av Biotec Pharmacon.

I løpet av de siste årene har bevisstheten og generell forskning på det immunmodulerende potensialet til betaglukaner økt betydelig innenfor biomedisinske og kliniske forskningsmiljøer. Selskapets utvikling av betaglukanbaserte produkter for behandling av immunrelaterte sykdommer og lidelser har derfor fått økt oppmerksomhet i det vitenskapelige miljøet.

Ny leder raskt – interimleder på plass i løpet av en uke

Etter å ha lest om Interimleder AS ringte jeg seniorrådgiver og partner, Narve Karlsen, og allerede uken etter var den optimale interimlederen i gang hos oss i Tromsø.

– Interimleder AS fulgte oss så utrolig raskt opp, med både gode råd og løsninger, at vi aldri vurderte noen andre aktører etter det, forteller Michael Vinge.

Karlsen var trygg på hvilke kandidater som best ville egne seg for akkurat dette interimoppdraget, og var raskt på ballen med å matche to gode kandidater med kunden.

– At valget falt på Ole Martin Otterlei som interim site manager kom ikke som en overraskelse. Biotec BetaGlucans AS er et meget spennende selskap, som i tillegg til behovet for ny leder, også gikk gjennom en del organisatoriske og strukturelle endringer. Dette har Ole-Martin god erfaring med, og er noe han håndtert i tidligere interimoppdrag for oss, sier Narve.

At Ole-Martin stortrives som interimleder er det ingen tvil om.

– Når jeg får komme inn i en bedrift og treffer nye mennesker, får nye utfordringer og muligheten til å finne gode løsninger – ja, da har jeg det godt. Det kan gjerne være litt kaos og mye nytt helt i starten, men da føler jeg meg faktisk helt hjemme som interimleder.

Tre faser; oversikt, nyansettelser og økt produksjon

Ole-Martin var ikke i tvil om hva som måtte til for å løse oppgaven på best mulig måte.

– Oppgaven kunne deles inn i tre faser. Først var det viktig å få oversikt over all dokumentasjon og systemer, dernest å få ansatt flere kompetente folk og til slutt å strømlinjeforme og forenkle mye av jobben de gjør, forklarer han.

Daglig leder Michael Vinge følger trygt med fra Danmark, og er godt fornøyd med hvordan oppdraget er utført.

– Ole Martin har gjort en god jobb, og er spesielt dyktig på det administrative. Da han startet hadde vi nesten ingen medarbeidere, men han har fått ansatt de medarbeiderne vi manglet, og sikret at vi har stabilisert produksjonen. Ole Martin har også bidratt i ansettelsesprosessen for ny, fast leder, og de har jobbet i tospann for å sikre en god overlevering av stafettpinnen, forteller Vinge.

Selve produksjonen ser også ut til å ha en lys fremtid foran seg.

– Fremover vil vi gjerne øke produksjonen. Vi er i den heldige situasjonen at vi selger det vi produserer, derfor blir det viktig å øke produksjonen og for å få det til skal vi jobbe mer effektivt og ikke minst – gå fra enkelt skift til dobbelt skift. Det er med andre ord en spennende fremtid i vente for Biotec Betaglucans AS, avslutter Vinge.

Om Biotec BetaGlucans AS:

  • Biotec BetaGlucans AS produserer beta-1,3/1,6-glukaner fra gjær.
  • Datterselskap av Lallemand Bio-Ingredient Group
  • 10 ansatte i Norge
  • 4500 ansatte i verden på konsernnivå

Situasjon og utfordring:

  • Bedriften fikk et akutt behov for ny leder høsten 2021
  • Samtidig så hadde selskapet blitt fusjonert og solgt til Lallemand i Danmark.
  • Bedriften hadde derfor behov for å raskt få inn noen som kunne ta styring i Norge.

Løsning og resultater:

  • Leie en erfaren interim site manager med oppstart på under en uke.
  • Interimlederen fikk raskt kontroll på det administrative, nyansettelser og stabilisering av produksjonen.
  • Ny fast leder er nå ansatt, og produksjonen er på vei til å dobles.