Skip to content
08.06.2013

- Spenningen skjer før ordinær drift

Aksel Kverneland har funnet karriereveien som interimleder. Etter tolv år kan han krysse av seksten oppdrag som utført. Nå vies størstedelen av tiden til kapasitetsutvidelser ved Q-Meieriene.

- Blir du leid inn som daglig leder eller produksjonsdirektør på interimbasis må du ha scoret noen mål i løpet av de første tre-fire ukene for at ledelsen skal ønske å satse videre på deg, forteller Aksel Kverneland.

Han burde vite det. Sivilingeniøren fra Rogaland er nå i sitt sekstende interimlederoppdrag, og nyter livsstilen:

- Spenningen for meg er å komme inn i helt nye problemstillinger og omstillingsprosjekter og levere et bidrag som synes. Når du kommer i ordinær drift så trenger du ikke delta i det. Da venter nye utfordringer andre steder, sier han.

Selge seg selv

Utleid fra InterimLeder AS i stillingen som teknisk sjef i Q-Meieriene har Kverneland ansvar for produksjonsstrategi og kapasitetsutvidelse.

- Samarbeidet med InterimLeder fungerer veldig bra for meg. Når man er i et interimlederoppdrag er man hundre prosent fokusert, og har ikke tid til å tenke på neste oppdrag. Da er det godt å ha et apparat i ryggen som kan selge deg inn til oppdragsgivere som har behov for akkurat din kompetanse og profil, forklarer Kverneland.

Finne seg selv

Så hvordan blir man interimleder? For Aksel Kverneland kom det ganske naturlig. Det hele begynte i 2002 da han var COO i AKVAgroup. Bedriften måtte nedbemanne kraftig som følge av en kollaps i laksenæringen. Da fikk han tilbud om midlertidig ansettelse som daglig leder i nabobedriften:

- Oppdraget gikk ut på å reorganisere en produksjonsbedrift på Jæren. Jeg skjønte da at det er dette jeg trives med og det jeg virkelig kan, forteller Kverneland.

Fornøyde oppdragsgivere

Han har også hatt andre roller, blant annet som prosjektdirektør for større prosjektleveranser innen offshore og retail.

- Når du pakker esken og forlater kontoret etter et interimlederoppdrag kan mange si at de er fornøyde med deg. Men når de kommer tilbake senere og vil leie deg inn igjen, da er de virkelig fornøyde, sier Kverneland.

Tips til ledere med en interimleder i magen

- En interimleder er konstant under lupen, og må levere hele veien. Det må du være komfortabel med. Hvis du er det, er interimledertilværelsen spennende og veldig lærerik, forteller Kverneland.