Skip to content

– Vi visste ikke at Interimleder kunne tilby denne type kandidater!

01.11.2021

Da Annika Hoffner, CEO i Recharge, våren 2021 hadde behov for å styrke det kommersielle teamet med rollen Key Account Manager og Business Developer, var hun ikke sikker på om dette var noe Interimleder AS egentlig kunne tilby. Tvilen ble raskt snudd til glede.

En senior salgsleder som kunne bistå i skaleringen av selskapet

– Fra tidligere kontakt med Interimleder, den gang Recharge ble skilt ut fra Fortum og skulle etableres som et selvstendig selskap, var det ‘C-level executives’ vi var ute etter. Nå var jeg ikke ute etter slike sjefsroller, men en lederrolle innen salg. Noen med solid erfaring og kapasitet, som i tillegg kunne starte raskt. Gleden var derfor stor da Narve Karlsen, seniorrådgiver i Interimleder, kunne informere om at Interimleder AS så absolutt kunne tilby oss dette, forteller Hoffner.

Seniorrådgiver i Interimleder, Narve Karlsen, var på ballen umiddelbart. Etter innledende samtaler og behovsavklaringer ble det tydelig at oppdraget ville kreve kandidater som ikke bare ville steppe inn og ‘gjøre jobben’, men noen som også kunne øke farten og bistå i skaleringen av selskapet.

Kandidater fra øverste klasse – på veldig kort tid

Hoffner lot seg imponere over prosessen.

– På mange måter er det veldig likt en vanlig rekrutteringsprosess, men det gikk veldig mye raskere, og kandidatene var utvilsomt av øverste klasse.

Etter noen dager var flere kandidater linet opp, som deretter ble intervjuet og shortlistet. Hoffner plukket ut to som hun gjerne ville snakke nærmere med. Valget falt raskt på Arne Saugstad.

Som en kommersielt orientert og praktisk senior leder – med over 20 års internasjonal og nasjonal ledererfaring fra forretningsutvikling og salg innen blant annet telekom/IT og energisektoren – kom Saugstad raskt opp i fart i Recharge.

– Arne matchet behovet vårt best, både på grunn av hans konkrete erfaring som senior salgsleder i tillegg til en operativ bakgrunn hvor han har vært med å bygge opp virksomheter hvor ikke alle rammer var satt, forteller Hoffner.

– En uredd fremtoning som kun en leder med tung erfaring besitter

På grunn av Covid-19 måtte Saugstad starte i hjemmekontor, og like før sommerferien i tillegg. Likevel kan Hoffner fortelle at han har kommet rett inn i bedriften og teamet, og har bidratt aktivt siden oppstart med konstruktive forslag og en uredd fremtoning som kun en leder med tung erfaring besitter.

– Han har jobbet tett med våre partnere, og har blant annet tatt eierskap til en av våre viktigste strategiske partners, og sikret fortsatt vekst i det norske nettverket.

En unik sjanse til å både lære av og bistå de aller beste innen elbilbransjen

Interimlederen Arne Saugstad var ikke i tvil om at dette oppdraget var right up his alley.

– Da jeg ble forespeilet oppdraget i Recharge så jeg fort at dette var en spennende og relativt ung teknologibedrift i vekst i en dynamisk bransje. I og med at jeg har vært involvert i en del teknologibedrifter innenfor relevante bransjer vurderte jeg det til at det ville være en bra match mellom det jeg kan tilby og arbeidsoppgaven, sier Saugstad og legger til:

– Recharge har vært svært hyggelige og imøtekommende, med mye kunnskap og dedikerte mennesker. Det har vært spesielt nyttig og berikende å kunne jobbe i tospann med selveste Gøran Vollan – en av Norges, om ikke verdens, mest erfarne innen utvikling av ladestasjoner ­– og ta til meg så mye av hans kunnskap som mulig før han går av med pensjon.

 

Om Recharge AS:

 • Recharge er en pioner i elbilbransjen og har drevet med offentlig ladenettverk under merkevaren Fortum Charge & Drive siden 2011.
 • Eies av Infracapital og Fortum.
 • En Nordisk markedsleder med kontorer i Sarpsborg, Stockholm og Espoo.
 • Recharge eier mer enn 1600 offentlig tilgjengelige ladere og drifter ytterligere 1000+ elbilladere i Norge, Finland og Sverige.

Situasjon og utfordring:

 • Recharge ble etablert som selvstendig selskap i 2020.
 • Våren 2021 hadde selskapet behov for å styrke det kommersielle teamet med erfaring og kapasitet.
 • En nøkkelrolle i bedriften skulle i tillegg pensjonere seg i løpet av året.
 • Det var viktig for Recharge å raskt få på plass nødvendig ressurs for et selskap i sterk vekst.

Løsning og resultater:

 • Leie en interim Partnership Account Manager og Business Developer med erfaring som senior salgsleder og skalering av bedrifter.
 • Interimlederen opprettet raskt sterke relasjoner til strategiske partnere.
 • Selskapet sikret fortsatt vekst i det norsk nettverket.