Er ESG keiserens nye klær? (Tre problemer næringslivet må løse)

Skrevet av Vegard Rooth og Morten Hansen 4. juni 2024

Mens ESG-løfter om bærekraft og samfunnsansvar florerer, står vi overfor en utfordring: Er disse løftene reelle, eller er de bare tomme ord? Karsten Warholm sier «det er bedre med godt gjort enn godt sagt» og Linford Christie: «I will let my feet do the talking». Men mange bedrifter er nok større mestere i grønnvasking enn i handling, og gir Greta Thunberg rett i sin kritikk at det er mye «bla, bla, bla». Er din bedrift kledd i ekte bærekraft, eller risikerer den å stå naken når boblen sprekker? 

Les mer >

Temaer: Bærekraftig ledelse, verdibasert ledelse, ESG, COP26

Ydmykhet som (interim)lederprinsipp

Skrevet av Sidsel W. Storaas 11. januar 2022

Ydmykhet kan være et godt prinsipp for ledere og for selvledelse, inkludert for interimledere. Faktisk er det kanskje essensielt for interimledere. Vi blir aldri helt ferdige med utviklingen vår. Uansett er det alltid konstruktivt å være åpen for ny læring, og be om tilbakemelding og hjelp når det trengs.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, verdibasert ledelse, toppledelse

Er du en autoritær, «demokratisk» eller verdibasert leder?

Skrevet av Geir Erik Lian 12. november 2019

Vi har tidligere blogget om verdibasert ledelse. Nå har jeg lyst til å se dette i lys av andre ledelsesfilosofier, og hvordan vi over tid har utviklet oss fram til en konsensus om at verdibasert ledelse anses som den formen for ledelse som skaper de beste resultatene.

Les mer >

Temaer: verdibasert ledelse, demokratisk ledelse, autoritær ledelse

Tar du verdibaserte beslutninger?

Skrevet av Petter Quinsgaard 29. oktober 2019

I mange virksomheter legges det ned mye energi og arbeid i å definere verdier, men hvordan anvendes dette i den daglige ledelsen av virksomheten? Er det samsvar mellom liv og lære?

Les mer >

Temaer: verdibasert ledelse

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Meld deg på oppdateringer fra oss

Siste innlegg

Temaer

Se alle