Hvordan rekruttere en ny leder

Skrevet av Silke Holen 29. august 2023

Å rekruttere en ny leder er en av de mest kritiske oppgavene en organisasjon står overfor. Her utforsker vi trinnene for å sikre en vellykket ansettelse – fra å klart definere behovet, til å dra nytte av interimledere, og endelig effektivt rekruttere din fremtidige leder.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ansette leder, rekruttering

Trenger du ny leder raskt?

Skrevet av Vegard Rooth 26. mai 2020

I Interimleder er vi ekstremt opptatt av hva kundene våre har behov for. Vi fikk i denne sammenheng en aha-opplevelse for noen uker siden. Hvis vi skreller bort lag på lag – så prestasjonsledelse, bærekraftsledelse, eierskifte, prosjektledelse og generasjonsskifte blir borte – kommer vi til slutt til kjernen av hva de fleste kundene våre trenger: «NY LEDER RASKT!», enten det er CEO, daglig leder, administrerende direktør, CFO, økonomidirektør, finansdirektør, HR-direktør, prosjektdirektør eller andre lederbetegnelser.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ansette leder

Skaffe en kvalifisert leder på bare 10 dager? Hvordan er det mulig?

Skrevet av Vegard Rooth 22. august 2017


Det kan ta tid å finne den rette lederen til en virksomhet. Noen ganger lang tid. Hvordan kan det da ha seg at vi kan garantere at vi skaffer erfarne, kvalifiserte ledere som kan starte i oppdrag innen bare 10 dager?

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ansette leder

Bransjekunnskap og erfaring - eller lederkunnskap og erfaring?

Skrevet av Vegard Rooth 8. august 2017


Hvis du må velge: Ansetter du den lederen som er tyngst på ledelse, eller den som har mest bransjeerfaring?

Les mer >

Temaer: Ansette leder

Å være leder uten jobb, med mye energi

Skrevet av Ronny Nilsen 18. juli 2017


Med kun fem uker igjen av jobben som sportssjef gikk det plutselig opp for meg at jeg var alt for sent ute med å finne ny arbeidsgiver. Jeg, på lik linje med mange andre, gikk NAV og en usikker fremtid i møte. Så fikk jeg ideen som skulle bli vendepunktet.

Les mer >

Temaer: Ansette leder

Derfor skal du ansette noen som er bedre enn deg

Skrevet av Vegard Rooth 20. juni 2017


Utviklingen går stadig raskere og det er kompetansen i virksomheten som skaper virksomhetens fremtid. Du kan ikke regne med at du selv har svarene på hva fremtiden bringer. Ansett derfor noen som kan gi deg svarene. Noen som er bedre enn deg!

Les mer >

Temaer: Ledelse, Ansette leder

Når og hvordan skal et oppstartselskap ansette ny CEO?

Skrevet av Sverre Holen 14. juni 2016

Er du gründer så kjenner du problemstillingen: Du starter et selskap ut fra en idé (din idé) og selskapet vokser. I starten er du drivkraften i alt. Etter hvert kommer du i en situasjon hvor du sitter med mange oppgaver du ikke liker og kanskje heller ikke er så god til å løse. Det du derimot er god til, får du mindre og mindre tid til. Når innser du at du må ha en ny leder for å lykkes – og hvor langt inne sitter dette hos deg?

Les mer >

Temaer: Ledelse, Ansette leder

Derfor bør du ansette ledere på åremål

Skrevet av Sverre Holen 19. januar 2016


All statistikk viser at antall år en toppleder sitter i jobben er minkende. Skiftene blir hyppigere. Det betyr ikke at lederne er ubrukelige, men at det skjer mye i løpet av noen år, og at det er nødvendig å få inn ledere med en annen bakgrunn, erfaring eller kompetanse. Den lederen som forsvinner, vil gjøre en utmerket jobb i et annet selskap som har behov for nettopp hans eller hennes kompetanse.

Les mer >

Temaer: Ansette leder

Å rekruttere ny toppleder er en risikosport

Skrevet av Sverre Holen 19. november 2015

Topplederne har stor innvirkning på bedriftens resultat, men vet du hva du skal se etter når du skal rekruttere ny leder? Mette Krogsrud, daglig leder i Korn Ferry, mener å ha funnet svaret. Gjennom omfattende forskning på tusener av ledere i 500 børsnoterte selskaper over hele verden, har Korn Ferry identifisert syv faktorer som kjennetegner de beste topplederne. Å rekruttere en toppleder – spesielt om man henter noen utenfra – er som risikosport, mener Krogsrud. Jeg ser litt nærmere på disse faktorene og hva de betyr. 

Les mer >

Temaer: Ansette leder

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Meld deg på oppdateringer fra oss

Siste innlegg

Temaer

Se alle