Når bør du bytte leder raskt?

Skrevet av Vegard Rooth 31. mai 2022

Toppledere sitter stadig kortere, og det sies at de unge ikke blir værende i en jobb mer enn 2-3 år. Hvor ofte og hvor raskt bør du da bytte ledelse, og hva betyr dette for fremtiden?

Les mer >

Temaer: Erstatte leder

Hvordan bli en handlekraftig styreleder? Ha kruttet tørt!

Skrevet av Vegard Rooth 25. juli 2017


De fleste styreledere ønsker vel å være handlekraftige, men hvordan blir man det? Ha alternativene klare!

Les mer >

Temaer: Erstatte leder

Finne ny daglig leder raskt? Unngå disse fellene.

Skrevet av Vegard Rooth 9. mai 2017

Plutselig en dag står daglig leders stol tom. Kanskje var dere litt forberedt - eller ikke i det hele tatt. Uavhengig av årsak og omstendigheter står dere på bar bakke, og må finne en ny leder raskt. Hva gjør dere? Her tar vi for oss noen vanlige feller dere bør prøve å unngå.

Les mer >

Temaer: Erstatte leder

Burde du kvitte deg med noen av lederne dine?

Skrevet av Sverre Holen 9. august 2016

Arbeidslivet har blitt hardere. Det blir færre ansatte og mer å gjøre, og jobbtryggheten svekkes. Dette er stressende for alle, både medarbeidere og ledere. Det som da også synes er at ledere som ble ledere i oppgangstider, ikke vet hvordan de skal lede i nedgangstider.

Professor Sir Cary Cooper uttaler følgende: Bare en tredjedel av dagens ledere har det som trengs for å lede i det nye arbeidslivet som vokser frem. En tredjedel kan du trene opp, men den siste tredjedelen vil aldri komme dit, så du bør kvitte deg med dem.

Cooper er psykolog og professor innen organisasjonspsykologi og regnes blant de fremste innen forskning om livskvalitet og arbeidslivet.

Les mer >

Temaer: Erstatte leder, Ledelse

Hva gjør du når nøkkelpersoner slutter brått?

Skrevet av Sverre Holen 7. mai 2015

Mange bedrifter vil oppleve det som ganske problematisk når de plutselig mister en dyktig, handlekraftig leder. Hva gjør du som eier eller styreleder når nøkkelpersoner slutter brått?

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Erstatte leder

Når CEO slutter brått - Lønner det seg å konstituere CFO som CEO?

Skrevet av Sverre Holen 16. februar 2015

Hva gjør man når CEO må slutte raskt? Bør man konstituere CFO som CEO? Her er det mange synspunkter, men min påstand er at det svært sjelden er en god løsning. 

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Erstatte leder

4 alternativer når økonomisjefen plutselig blir borte

Skrevet av Sverre Holen 30. januar 2015

Alle bedrifter er i dag bemannet slik at de ikke har noen ekstra kapasitet som de kan sette inn hvis det skjer noe brått og uventet med nøkkelpersoner. I disse årsavslutningstider er økonomiavdelingen spesielt sårbar. Hva gjør du egentlig hvis du trenger ny leder raskt?

Les mer >

Temaer: Erstatte leder

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Meld deg på oppdateringer fra oss

Siste innlegg

Temaer

Se alle