Kan du selge bedriften i disse dager – og hvordan sikre en god verdi?

Skrevet av Gudbrand Jevne 7. juli 2020

Når rammebetingelsene i økonomien blir usikre, skaper det usikkerhet om prisingen av bedrifter. Finnes det en kjøper? Hvordan «timer» du et salg riktig, og hvordan får du et godt resultat? En viktig forutsetning er å være godt forberedt. Er du det, er du klar til å gå ut i markedet når du ser at tiden er riktig.

Les mer >

Temaer: Exit planning, salg av virksomhet

Kjøp og salg av virksomheter – ledelse kan gjøre forskjellen

Skrevet av Vegard Rooth 21. august 2018

Vi har hatt gleden av å jobbe med mange forskjellige selskaper i mange forskjellige faser av selskapenes utvikling. Gjennom dette har vi gjort oss noen erfaringer knyttet til forberedelser, gjennomføring og etterarbeid i forbindelse med eierskifter. Som eier er det kritisk at du handler riktig i de ulike fasene, og at du har lederressurser som kan takle dem.

Les mer >

Temaer: Exit planning

Generasjonsskifte - hvem stoler du på når virksomheten skal leve videre?

Skrevet av Vegard Rooth 21. november 2017


Det er ganske åpenbart at et generasjonsskifte ikke er noe man er igjennom mange ganger i løpet av livet. Du får kanskje bare den ene sjansen til å se virksomheten din godt videre. Hvem stoler du på når du trenger noen å snakke med?

Les mer >

Temaer: Exit planning

Velg din eier og leder med omhu

Skrevet av Vegard Rooth 16. mai 2017


Bedrifter starter, vokser, møter utfordringer og dør - eller vokser videre? Riktig eierskap og lederskap er ofte et være eller ikke være for bedrifter i ulike faser og situasjoner. Dette var tema da Credo Partners og Interimleder inviterte til gratis seminar 10. mai.

Les mer >

Temaer: Exit planning

Slik vurderer ulike kjøpere verdien av bedriften din

Skrevet av Sverre Holen 13. desember 2016

Når du vurderer å selge bedriften din, er det trolig viktig for deg å få en akseptabel pris. La oss derfor se litt nærmere på aktuelle kjøpere, og hvordan de tenker i en kjøpsprosess.

Les mer >

Temaer: Exit planning, Selge bedrift

Hvordan selge bedriften din - eller kjøpe en annen bedrift?

Skrevet av Sverre Holen 12. juli 2016

Når du vil selge bedriften, din ønsker du selvfølgelig å få den prisen du mener den er verdt. Før et salg er derfor uhyre viktig at du gjør de riktige tingene, og du bør starte to-tre år før salgstidspunktet. Her får du noen gode tips om hvordan du går fram.

Les mer >

Temaer: Exit planning, Selge bedrift

Exit & Entry Planning & Execution ved kjøp og salg av selskaper

Skrevet av Sverre Holen 21. juni 2016

Torsdag 16.6. ble det arrangert et frokostseminar med temaet Exit & Entry Planning & Execution Ved Kjøp og Salg av Selskaper. Foredragsholdere var Vegard Rooth, Henning Øvrebø og Christoffer Bjerknes.

Vegard er administrerende direktør i Interimleder AS og har flere tiårs erfaring fra endringsledelse og interimledelse. Han fortalte om konkrete erfaringer og viktige perspektiver fra prosesser før, under og etter M&A ( Mergers & Aquisitions : fusjoner og oppkjøp)

Henning og Christoffer er partnere i Simonsen Vogt Wiigs M&A-avdeling, med flere tiårs erfaring fra kjøp og salg av selskaper samt løpende bedriftsrådgivning og styrearbeid. De fortalte om sine erfaringer fra både kjøper- og selgersiden ved overdragelse av virksomheter. Her følger en oppsummering av seminaret.

Les mer >

Temaer: Exit planning, Selge bedrift

Kjøp av firma: Hva legger en kjøper vekt på?

Skrevet av Sverre Holen 22. oktober 2015

Når du kommer til en fase hvor du begynner å tenke på å selge selskapet ditt, så er du selvfølgelig opptatt av pris. Hva kan jeg få for selskapet? I denne bloggen ser jeg litt nærmere på hva kjøperen vil legge vekt på når han skal kjøpe et selskap. Det har jo avgjørende betydning for prisen.

Les mer >

Temaer: Exit planning, Selge bedrift

Hva kan du gjøre når andre eiere er uenige om å selge bedriften?

Skrevet av Sverre Holen 24. september 2015

I mange private selskaper er det ofte flere eiere som er involvert. Noen ganger kommer man i en situasjon hvor noen vil selge bedriften og andre ikke. Hva gjør du i en slik situasjon?

Les mer >

Temaer: Exit planning, Selge bedrift

Har eldre eiere, som også er ledere, dårligere resultater?

Skrevet av Sverre Holen 7. september 2015

Smak litt på tittelen på dette innlegget. Er dette en møllspist myte eller har utsagnet snev av sannhet i seg? Det er selvfølgelig ingen regel uten unntak, men undersøkelser tyder faktisk på at alder og økonomiske resultater har en sammenheng. Kanskje på tide å tenke litt på hvordan er det hos deg i din bedrift?

Les mer >

Temaer: Exit planning

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Meld deg på oppdateringer fra oss

Siste innlegg

Temaer

Se alle