Selge bedriften? Her er 5 typiske feil du bør unngå

Skrevet av Vegard Rooth 13. november 2023

Å selge bedriften er en kompleks prosess. I denne artikkelen utforsker vi fem vanlige feil som bedriftseiere ofte gjør når de står overfor salg av sin bedrift. Vi gir deg innsikt i hvordan du kan unngå disse fellene for å sikre en vellykket og lønnsom transaksjon.

Les mer >

Temaer: Selge bedrift, due diligence

Due diligence – hva er det?

Skrevet av Vegard Rooth 8. februar 2023


Due diligence (selskapsgjennomgang eller DD) er en metode for å samle og analysere informasjon om et selskap ved fusjoner, oppkjøp eller andre strategiske endringer.

Les mer >

Temaer: Selge bedrift, due diligence

Mest lest og delt første blogghalvår 2017

Skrevet av Yannick Q. Hougaard 11. juli 2017


I løpet av årets første seks måneder har vi publisert 26 blogginnlegg med ulike temaer for ledere. Hvilke saker var våre lesere mest opptatt av? Vi har tittet i tallene og laget et sammendrag.

Les mer >

Temaer: Selge bedrift, Interimledelse, Ledelse

Selge gründerbedriften? Manglende lederkapasitet kan påvirke prisen.

Skrevet av Vegard Rooth 28. mars 2017

Bedriften har utviklet seg positivt siden starten. Omsetningen nærmer seg 150 millioner årlig og prognosene viser 200 millioner neste år. Så kommer henvendelsene fra interesserte kjøpere og M&A-aktører. Fokus endres og arbeidsoppgavene øker frem mot en due dilligence-prosess som til slutt ender med at du selger til en aksjepris som bare er halvparten av det du så for deg. Må det gå sånn?

Les mer >

Temaer: Selge bedrift

Bloggåret 2016 – disse artiklene var dere mest opptatt av

Skrevet av Vegard Rooth 10. januar 2017

I løpet av 2016 publiserte vi femti innlegg på bloggen. Hvilke titler gav dere mest lyst til å lese mer? Hvilke innlegg fikk flest delinger i sosiale medier? Hvilke temaer var mest populære via søk? Her er en oppsummering av artiklene som interesserte og engasjerte flest av våre lesere i året som gikk.

Les mer >

Temaer: Selge bedrift, Interimledelse, Ledelse

Slik vurderer ulike kjøpere verdien av bedriften din

Skrevet av Sverre Holen 13. desember 2016

Når du vurderer å selge bedriften din, er det trolig viktig for deg å få en akseptabel pris. La oss derfor se litt nærmere på aktuelle kjøpere, og hvordan de tenker i en kjøpsprosess.

Les mer >

Temaer: Exit planning, Selge bedrift

Familiebedrift til salgs - objektivt styremedlem søkes

Skrevet av Sverre Holen 20. september 2016

Når familiebedriften vurderes solgt, kan ett eller flere eksterne medlemmer i styret skjerpe diskusjonene og fungere som kjølende vann i årene når familieblodet koker.
Les mer >

Temaer: Selge bedrift

Hvordan selge bedriften din - eller kjøpe en annen bedrift?

Skrevet av Sverre Holen 12. juli 2016

Når du vil selge bedriften, din ønsker du selvfølgelig å få den prisen du mener den er verdt. Før et salg er derfor uhyre viktig at du gjør de riktige tingene, og du bør starte to-tre år før salgstidspunktet. Her får du noen gode tips om hvordan du går fram.

Les mer >

Temaer: Exit planning, Selge bedrift

Exit & Entry Planning & Execution ved kjøp og salg av selskaper

Skrevet av Sverre Holen 21. juni 2016

Torsdag 16.6. ble det arrangert et frokostseminar med temaet Exit & Entry Planning & Execution Ved Kjøp og Salg av Selskaper. Foredragsholdere var Vegard Rooth, Henning Øvrebø og Christoffer Bjerknes.

Vegard er administrerende direktør i Interimleder AS og har flere tiårs erfaring fra endringsledelse og interimledelse. Han fortalte om konkrete erfaringer og viktige perspektiver fra prosesser før, under og etter M&A ( Mergers & Aquisitions : fusjoner og oppkjøp)

Henning og Christoffer er partnere i Simonsen Vogt Wiigs M&A-avdeling, med flere tiårs erfaring fra kjøp og salg av selskaper samt løpende bedriftsrådgivning og styrearbeid. De fortalte om sine erfaringer fra både kjøper- og selgersiden ved overdragelse av virksomheter. Her følger en oppsummering av seminaret.

Les mer >

Temaer: Exit planning, Selge bedrift

Hva bør du gjøre før du skal selge bedriften din?

Skrevet av Sverre Holen 8. mars 2016

Når du vil selge bedriften din ønsker man jo også selvfølgelig å få den prisen du mener den er verdt. Før et salg er derfor uhyre viktig at du gjør de riktige tingene og du bør begynne med disse 2-3 år før du kommer til salgstidspunktet. Her får du noen gode tips om hvordan du går fram.

Les mer >

Temaer: Selge bedrift

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Meld deg på oppdateringer fra oss

Siste innlegg

Temaer

Se alle