Hvem bør bli Årets interimleder 2023? [Foreslå din kandidat her]

Skrevet av Vegard Rooth 17. oktober 2023

Som høstløvet preger gatebildet og kalenderen nærmer seg slutten, begynner jakten på den dyktigste interimlederen i år. På Grand Hotel den 1. februar vil vi hedre en spesiell person med tittelen 'Årets interimleder 2023'. Men før den tid trenger vi dine forslag. Hvem mener du fortjener denne ærefulle tittelen?

Les mer >

Temaer: Interimledelse

5 beslutningere interimledere tar, som de fleste ledere ikke tør

Skrevet av Peter Mollatt, Jon Sivert Nielsen, Vegard Rooth 26. september 2023

Hva gjør at en innleid, midlertidig leder tør der andre nøler? I denne artikkelen tar vi for oss fem beslutninger ledere flest nøler på, som interimledere tør å ta, og forklarer hvorfor det er slik.  

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse

Hvordan rekruttere en ny leder

Skrevet av Silke Holen 29. august 2023

Å rekruttere en ny leder er en av de mest kritiske oppgavene en organisasjon står overfor. Her utforsker vi trinnene for å sikre en vellykket ansettelse – fra å klart definere behovet, til å dra nytte av interimledere, og endelig effektivt rekruttere din fremtidige leder.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ansette leder, rekruttering

Lederskifte: 8 råd for å spille din etterfølger god

Skrevet av Peter Mollatt 1. august 2023

Som interimleder har jeg ved flere anledninger hatt gleden av å veilede etterfølgere i deres nye lederrolle. Målet er å spille dem så gode at de kan starte i fart. Nå deler jeg åtte tips til hvordan lederskiftet blir en suksess, enten du er en fast ansatt leder eller interimleder.

Les mer >

Temaer: Interimledelse

Ny som leder i ny virksomhet? Slik blir du en «ringrev» på bare to uker!

Skrevet av Lars Lemhag 18. juli 2023

Å være ny som leder i en ny bedrift kan være utfordrende. Jeg har selv vært der flere ganger, både som ansatt og innleid leder. Hver gang har jeg laget en 2-ukers-plan for hvordan jeg som ny leder skal komme godt inn under huden på min nye arbeidsplass, og hver gang har planen min lykkes. Nå vil jeg dele min «winning formula» som jeg har brukt i over tretti år.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse

7 ting en interimleder kan hjelpe deg med i usikre tider

Skrevet av Peter Mollatt 13. juni 2023


I disse usikre tider møter mange bedrifter utfordringer de aldri før har sett. Gjennom mer enn tjue år som toppleder har jeg navigert gjennom mangt et ruskete farvann. Her deler jeg syv scenarier der jeg har erfart at interimledere kan utgjøre en vesentlig forskjell, samt noen tips fra min egen "kokebok" om hva du bør gjøre når permitteringer er uunngåelig.

Les mer >

Temaer: Interimledelse

Hva koster det å leie en interimleder?

Skrevet av Vegard Rooth 30. mai 2023


Hva koster det å leie en interimleder? Hva er prisen for å leie kontra å ansette fast? Er en interimleder en kostnad eller en investering for bedriften? Dette er legitime spørsmål som noen stiller til oss. Vi har kikket litt på tallene, og svaret vil kanskje overraske deg.

Les mer >

Temaer: Interimledelse

Management for hire og interimledelse: Hva er forskjellen?

Skrevet av Vegard Rooth 16. mai 2023

«Management for hire» og «interimledelse» er begreper som blir brukt om hverandre når vi snakker om midlertidig ledelse. Likevel er det forskjeller mellom dem, som du bør vite om.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, management for hire

Interimledelse: Den hemmelige superkraften du ikke visste din virksomhet trengte

Skrevet av Linda Rode 11. april 2023

De som har brukt en dyktig interimleder vet det, men for alle uinnvidde: Her er mine refleksjoner om hvilke krefter du som styre, eier eller toppleder kan utløse gjennom å benytte interimledelse i din virksomhet.

Les mer >

Temaer: Interimledelse

Midlertidig leder: Slik finner du rett person til din lederrolle

Skrevet av Vegard Rooth 4. april 2023

Midlertidig ledelse, interimledelse og management for hire er begreper som høres stadig oftere i styrerom og ledergrupper – men hva er det, hva kjennetegner de beste kandidatene, og hvordan finner du dem?

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse, midlertidig leder

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Meld deg på oppdateringer fra oss

Siste innlegg

Temaer

Se alle