Problemer med endringer? Lei inn en interimleder som har gjort det før

Skrevet av Vegard Rooth 29. mai 2018

Christopher Reeve sa en gang: «Det som gjør Supermann til en helt, er ikke at han har makt, men at han har visdommen og modenheten som trengs for å bruke makten på en forstandig måte.» Dette, sammen med det faktum at han tok korte og utfordrende oppdrag, er to ting Supermann har til felles med interimledere.  

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Endringsledelse

Stafettløping i lederposisjon

Skrevet av Vegard Rooth 22. mai 2018

Interimleder har leid ut ledere til norsk og internasjonalt næringsliv siden 2001. Siden da har flere hundre erfarne ledere gjort avgjørende stafettetapper på 3-15 måneder for virksomheter i kraftig vekst, med røde tall eller krevende eierutfordringer. Slik stafettløpere forbereder seg på etapper for sine lag, og vekslinger med den som løper før og etter, jobber vi sammen med våre interimledere, så vekslingene og etappene blir så optimale som mulig.

Les mer >

Temaer: Interimledelse

Gikk du glipp av Interimdagen 2018? Her er videoene!

Skrevet av Vegard Rooth 1. mai 2018

Om du gikk glipp av årets begivenhet innen interimledelse, kan du nå få tilgang til videopptak fra alle foredragene – en serie dynamiske presentasjoner som tok oss fra ledelse i krevende og ekstreme situasjoner til hvordan en CEO/CFO bør samarbeide med styret. Om du er interimleder eller toppleder i fast stilling, vil du uten tvil sitte igjen med noe.

Les mer >

Temaer: Interimledelse

Interimlederne er med på å bygge det nye Norge

Skrevet av Vegard Rooth 3. april 2018

Nylig hadde jeg æren av å bli intervjuet av Silvija Seres i podcastserien De som bygger det nye Norge. Det er de fremadstormende unge menneskene i Oslo Business Forum som står bak konseptet, som er tuftet på idéen om å feire norske næringslivshelter. For meg var dette en unik anledning til å fremsnakke de mange interimlederne som gjør en solid innsats i bedrifter landet rundt. 

Les mer >

Temaer: Interimledelse

Kvinner, hvorfor vil dere ikke? Hvordan kan vi få et JA?

Skrevet av Vegard Rooth 13. mars 2018

Hvorfor er det ikke flere kvinner i styrer og ledergrupper? Hvorfor sier dere oftere nei til lederposisjoner enn menn? Forskning viser at det ikke er noen grunn til å nøle, og at kvinnelige ledere presterer bedre enn menn. Jeg tror vi menn har en jobb å gjøre når det gjelder hvordan vi spør dere.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse

Å overvinne det umulige: En polfarer og en interimleder må like gjørma

Skrevet av Børge Ousland og Vegard Rooth 6. mars 2018

Hva har en polfarer og en interimleder til felles? Mer enn du kanskje tror, er svaret. Dette ble veldig tydelig da Børge Ousland og jeg sto på scenen under Interimdagen 2018 og snakket om utfordringene vi har møtt, og hvordan vi har taklet dem. I dette innlegget deler Børge og jeg våre perspektiver på hva som kreves av en interimleder og en polfarer, og på hvilken måte vi er like.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse

7 Characteristics of Top Performing Interim and Transformation Leaders

Skrevet av Philippe Soullier and Vegard Rooth 27. februar 2018

In France and Norway, we are awarding the Interim Leader of the Year. In this process, additional insights are obtained into the profession of Interim Leadership, and what it takes to be a top performer. Although there is no single answer to what defines great leadership, we highlight some characteristics based on the award process and decades of experience from this industry of executive transformation, transition and interim leadership and management. Interestingly, words having different meanings in different markets. 

Les mer >

Temaer: Interimledelse

Jøtul-CEO Nils Agnar Brunborg kåret til Årets Interimleder 2017

Skrevet av Vegard Rooth 6. februar 2018

Nærmere hundre toppledere var samlet da Interimdagen gikk av stabelen på Grand Hotel i Oslo 31. januar. Etter en spennende serie foredrag om ledelse under krevende forhold, levende illustrert med Børge Ousland, ble prisen for årets interimleder delt ut. Denne gangen gikk den til CEO i Jøtul, Nils Agnar Brunborg. 

Les mer >

Temaer: Interimledelse

Hva kjennetegner de beste interimlederne?

Skrevet av Vegard Rooth 9. januar 2018

Om noen timer samles juryen for å begynne året med å kåre årets Interimleder 2017 i Norge. Som juryens sekretær har jeg lest begrunnelsene for hver enkelt nominert, og det har vært veldig lærerikt. Selv om det ikke finnes noe fasitsvar på hva som er god ledelse, ønsker jeg å trekke fram noen av de egenskapene som går mest igjen i vurderingene. 

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse

Her er de 7 mest leste lederartiklene i 2017

Skrevet av Yannick Q. Hougaard 2. januar 2018

Hvordan kan en ny leder bli «en ringrev» på kun to uker? Hva gjør du når du plutselig står uten jobb? Hvordan sikrer du riktig kompetanse for digitaliseringsprosessen din? Dette og mer får du svar på i vår nyttårskavalkade over det siste årets meste populære artikler fra en rekke spennende skribenter.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2000 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Siste innlegg