Hva gjør du når forretningspartneren din får dødsdommen?

Skrevet av Silke Holen 16. januar 2018

Det er en ubehagelig tanke å tenke, men den bør tenkes: Hva gjør du hvis forretningspartneren din dør? I dette innlegget deler jeg mine erfaringer da min partner og livsledsager, Sverre Holen, fikk uhelbredelig kreft, og hvilke kritiske spørsmål du som bedriftseier bør stille deg i dag.

Les mer >

Temaer: Ledelse

Hva kjennetegner de beste interimlederne?

Skrevet av Vegard Rooth 9. januar 2018

Om noen timer samles juryen for å begynne året med å kåre årets Interimleder 2017 i Norge. Som juryens sekretær har jeg lest begrunnelsene for hver enkelt nominert, og det har vært veldig lærerikt. Selv om det ikke finnes noe fasitsvar på hva som er god ledelse, ønsker jeg å trekke fram noen av de egenskapene som går mest igjen i vurderingene. 

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse

Her er de 7 mest leste lederartiklene i 2017

Skrevet av Yannick Q. Hougaard 2. januar 2018

Hvordan kan en ny leder bli «en ringrev» på kun to uker? Hva gjør du når du plutselig står uten jobb? Hvordan sikrer du riktig kompetanse for digitaliseringsprosessen din? Dette og mer får du svar på i vår nyttårskavalkade over det siste årets meste populære artikler fra en rekke spennende skribenter.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse

Hva er god styrekultur og hvordan jobber et verdiskapende styre?

Skrevet av Bjørn Arild Bøhleng 28. november 2017


Styret sin overordnede oppgave er å sikre best mulig verdiutvikling for aksjen, slik at eierne oppnår god avkastning på sin investering. For at så skal skje, må et aktivt og godt fungerende styre være på plass.

Les mer >

Temaer: Ledelse, Styrevirksomhet

Hvorfor du som styremedlem og leder bør ta risiko

Skrevet av Vegard Rooth 31. oktober 2017


Som styremedlem har man en aktiv handlingsplikt overfor selskapet man leder. Hvorfor og hvordan tar man risiko? Hva skjer når styret og ledelsen IKKE tar risiko? Dette var tema da advokatfirmaet Ræder og Interimleder AS inviterte til frokostseminar tirsdag 24. oktober.

Les mer >

Temaer: Ledelse, Digital endringsledelse

Disse tre strategiske prosessene må HR eie

Skrevet av Trond S. Pedersen 24. oktober 2017

HR-funksjonen, med rett kompetanse og fokus, kan ta en viktig posisjon som strategisk business partner for ledelsen og være en kjemperessurs for bedriftens utvikling. Det krever imidlertid at HR tar eierskap til strategier og prosesser som bygger opp under virksomhetenes overordnede mål.

Les mer >

Temaer: Ledelse, HR

Hva er strategisk HR, og hvordan blir HR en strategisk business partner for ledelsen?

Skrevet av Trond S. Pedersen 10. oktober 2017


Hva menes egentlig med strategisk HR, og hvordan kan HR organiseres for å være en positiv drivkraft for virksomhetens resultater? HR’s rolle og leveranser må identifiseres med utgangspunkt i fire spørsmål: Hvorfor, hva, hvordan og hvem.

Les mer >

Temaer: Ledelse, HR

Å lede med politikere i førersetet

Skrevet av Sveinar Kildal 12. september 2017


I stortingsvalgtider blir gjerne styre og ledelse i det offentlige Norge diskutert villig vekk. Det er mange som mener mangt om styring, prioriteringer og ledelse i stat og kommune. Heldigvis. Men ikke alle som mener vet hvordan det faktisk er å lede politisk styrte organisasjoner.

Les mer >

Temaer: Ledelse, Offentlig sektor

Personopplysninger som innsatsfaktor

Skrevet av Jarle Langeland 15. august 2017


Personopplysninger og data om brukeradferd er en stadig viktigere innsatsfaktor i verdiskapning for mange virksomheter, men retten til å bruke slik informasjon er begrenset. Uten tillit og samtykke fra de som som legger igjen opplysningene vil denne innsatsfaktoren fort være den største risiko i ethvert digitaliseringsprosjekt.

Les mer >

Temaer: Ledelse

Digitalt fokus eller brå død

Skrevet av Per Morten Hoff 1. august 2017


Endring er blitt den nye normalen. Men mange bedriftsledere og styremedlemmer uttaler at de er godt vant med endringer, og at endring ikke er noe nytt. Jeg er redd de ikke har skjønt hva digital transformasjon betyr.

Les mer >

Temaer: Ledelse, Digital endringsledelse

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2000 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Siste innlegg