Prestasjonskultur: 10 nøkler til å skape en vinnende organisasjon

Skrevet av Anders Meland 2. april 2024

Drømmer du om en sterk prestasjonskultur der alle kan nå sitt fulle potensiale? Basert på mine erfaringer som prestasjonsutvikler i Luftforsvaret, Oljefondet og Olympiatoppen presenterer jeg i denne artikkelen 10 nøkkelfaktorer for å skape en prestasjonskultur. Bare ved å ta tak i én av disse faktorene, vil du kunne utgjøre stor forskjell i din ledergruppe, avdeling eller for hele organisasjonen.

Les mer >

Temaer: Ledelse, prestasjonskultur

HR-strategi: Tre prosesser HR må eie

Skrevet av Trond S. Pedersen 26. mars 2024

HR-funksjonen kan med rett kompetanse og fokus ta en viktig posisjon som strategisk forretningspartner for ledelsen ved å implementere en gjennomtenkt HR-strategi. Det krever imidlertid at HR tar eierskap til tre strategiske prosesser som bygger opp under virksomhetenes overordnede mål.

Les mer >

Temaer: Ledelse, HR, hr-strategi

Kunstig intelligens i ledelse: Forbered deg på AI-revolusjonen

Skrevet av Petter Quinsgaard 19. mars 2024

I en verden som stadig forandres av teknologisk innovasjon, står kunstig intelligens (AI) frem som en av de mest transformative kreftene. For bedrifter og ledere representerer dette ikke bare en rekke nye muligheter, men også utfordringer som må navigeres med forsiktighet og innsikt. Dette blogginnlegget tar sikte på å utforske hvordan AI vil påvirke lederskap generelt og interimledelse spesifikt, samt gi anbefalinger om hva ledere kan gjøre for å forberede seg på den voksende bruken av kunstig intelligens.

Les mer >

Temaer: Ledelse, kunstig intelligens

Tenk om det går bra likevel?

Skrevet av Narve Karlsen 23. januar 2024

Tenk om det går bra likevel. Hva om nedturen vi opplever nå egentlig er for å hente tilfart på en eventyrlig opptur så kraftig at vi nesten mister bakkekontakten og føler at vi letter fra bakken? Uansett hvordan det makroøkonomiske bildet endrer seg: Sjansene for at ting går bra øker med riktig lederskap.

Les mer >

Temaer: Ledelse

Hvordan øke motivasjon og prestasjon på jobb og privat?

Skrevet av Vegard Rooth 28. november 2023

Motivasjon og prestasjon var temaet på mitt foredrag på Ræder Bing advokatfirma sitt seminar 8. november, hvor jeg hadde gleden av snakke til en fullsatt sal om likhetene mellom rollen som toppleder og foreldretrener. Her er en liten refleksjon rundt temaet med noen takeaways fra seminaret, hvor arbeidsavtaler og ernæring også sto på agendaen. 

Les mer >

Temaer: Ledelse, prestasjonsledelse

Herzbergs tofaktorteori: Ledelsesteorien du bare må kjenne til

Skrevet av Vegard Rooth 2. oktober 2023

Tenk om det fantes en nøkkel til bedre arbeidsmoral og produktivitet? Noe vitenskapelig og velprøvd? Bli kjent med Herzbergs tofaktorteori, som tar for seg kjernen av hva som virkelig motiverer oss på jobb.

Les mer >

Temaer: Ledelse

5 beslutningere interimledere tar, som de fleste ledere ikke tør

Skrevet av Peter Mollatt, Jon Sivert Nielsen, Vegard Rooth 26. september 2023

Hva gjør at en innleid, midlertidig leder tør der andre nøler? I denne artikkelen tar vi for oss fem beslutninger ledere flest nøler på, som interimledere tør å ta, og forklarer hvorfor det er slik.  

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse

Endringsledelse: Hva er det, og hvordan lykkes du?

Skrevet av Ingrid Tjøsvold 12. september 2023

Du har blitt hentet inn for å lede en omstilling og er full av entusiasme og pågangsmot. «Dette kan jeg», tenker du. Så kommer usikkerheten snikende. Det har vært mange flinke folk her før deg, og de fikk det ikke til. Hvorfor skal du? I denne artikkelen deler jeg mine erfaringer med endringsledelse og gir praktiske råd for hvordan du kan lykkes med det. 

Les mer >

Temaer: Ledelse, Endringsledelse

Ny som leder i ny virksomhet? Slik blir du en «ringrev» på bare to uker!

Skrevet av Lars Lemhag 18. juli 2023

Å være ny som leder i en ny bedrift kan være utfordrende. Jeg har selv vært der flere ganger, både som ansatt og innleid leder. Hver gang har jeg laget en 2-ukers-plan for hvordan jeg som ny leder skal komme godt inn under huden på min nye arbeidsplass, og hver gang har planen min lykkes. Nå vil jeg dele min «winning formula» som jeg har brukt i over tretti år.

Les mer >

Temaer: Interimledelse, Ledelse

Hvordan skape en effektiv ledergruppe?

Skrevet av Jon Sivert Nielsen 4. juli 2023

Er ledergruppen din så effektiv at den kan ta organisasjonen til nye høyder? Eller er det rom for forbedring? Da er det to utfordringer du må løse. I denne artikkelen avslører jeg disse, og deler mine refleksjoner etter å tilbragt flere tusen timer i ledergruppemøter etter mer enn 35 år som toppleder, både som interimleder og fast ansatt.

Les mer >

Temaer: Ledelse, ledergruppe

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Meld deg på oppdateringer fra oss

Siste innlegg

Temaer

Se alle