Regiondirektør i VY-gruppen, Linda Rode, ble Årets interimleder 2019

Av Cecilie Skarphagen 29. januar 2020

Finne meg på

Årets interimleder 2019 Linda Rode 2Det bemerkelsesverdige med interimledere er at de kan gå fra bransje til bransje, og lykkes. Vinneren av prisen Årets interimleder 2019, som ble kåret på Grand Hotel i går, er et godt eksempel på dette. Linda Rode har gått inn i en tøff og maskulin bransje preget av mange og store endringer og levert resultater fra dag én.

Mange dyktige og verdige kandidater

Det var ingen enkel jobb juryen hadde da vi møttes til vårt første nominasjonsmøte, Are Skeie, Magne Amundsen, Hege Sundquist og jeg. Vi hadde åtte høyt kvalifiserte kandidater på bordet, som alle var flotte eksempler på eksepsjonelle interimledere, med strålende omtaler fra oppdragsgivere og andre relevante relasjoner. Etter gode og grundige diskusjoner satt vi igjen med fire kandidater som ble med til neste runde.

Les også: Hva kjennetegner de beste interimlederne?

Årets interimleder 2019: Linda Rode

Kvinner er lavt representert blant interimledere. Vegard Rooth fra Interimleder kunne i går melde at 27 prosent av deres aktive interimledere kvinner. Det er derfor ekstra gledelig at vi i år kunne kåre den første kvinnelige vinneren av prisen Årets interimleder – Linda Rode, som har utmerket seg i sitt interimlederoppdrag som regiondirektør Vest i VY-gruppen. 

Transport og samferdsel er en tøff og maskulin bransje preget av mange og store endringer. Rode har hatt to store oppdrag knyttet til Jernbanereformen, hvor hun har skapt gode og raske resultater – til tross for relativt kort fartstid fra bransjen. Men at hun kan lede, det ser man på de mange imponerende uttalelsene fra referansene, som jeg leste opp under prisutdelingen på Grand Hotel i går:

  • Rode er et godt eksempel på hva interimledelse innebærer, med mange gode og ulike oppdrag i sin portefølje. Hun har alltid skapt verdi for kunden.

  • Rode spenner over et bredt spekter av kompetanseområder og setter seg raskt inn i nye fagområder

  • Rode evner å ta roret, sikre resultater, ha alle med seg og ligger gjerne i forkant av utviklingen og mulige utfordringer.

  • Eller som noen av referansene sier: behagelig tillitsvekkende, sosial intelligent, leverer verdi og fremdrift fra dag 1 –  med kvalitet og struktur. Er både pragmatisk og fokusert på det som er kritisk for å nå målet, får raskt respekt både faglig og i kraft av måten lederrollen utøves på.

Rode har kanskje en litt annen profil enn den «tradisjonelle» interimlederen. Det tror jeg bare er med på å styrke faget interimledelse, rekrutteringen til bransjen og bransjens fremtid. På vegne av juryen er jeg både stolt og glad over å ha kåret henne til Årets interimleder 2019, og mener at hun er en god rollemodell for mange andre interimledere.

Se video fra kåringen av Årets interimleder 2019


Innledning ved juryens sekretær, Vegard Rooth:

Årets interimleder - Vegard

 

Presentasjon av Årets interimleder ved juryens leder, Cecilie Skarphagen:

Årets interimleder - juryleder

 

Takketalen til Årets interimleder 2019, Linda Rode

Årets interimleder - Linda Rode

 

Se videoene fra interimdagen 2020

Temaer: Interimledelse


Cecilie Skarphagen's photo

Av: Cecilie Skarphagen

Cecilie Skarphagen er juryleder for Årets interimleder 2019. Hun har 23 års erfaring fra ulike operative topplederstillinger innen flere bransjer og har også erfaring som styresekretær på konsernnivå. Cecilie er i dag ansatt som leder for HR stab, divisjon Innsats, i Skatteetaten.

Følg på LinkedIn

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

New Call-to-action

Siste innlegg