Manshausen: Prestasjonsledelse på 67 grader nord

Av Knut Skeie Solberg 26. oktober 2021

Finne meg på

Manshausen 8-1

Når du ankommer et sted som er et resultat av prestasjoner, ureddhet, gode vekslinger mellom ulik kompetanse og kruttsterk samhandling, sier det seg selv at potensialet for – og målet om – å bli inspirert til å ta nye steg på prestasjonsledelse i høyeste grad er til stede.

Manshausen 6Det skjer noe med deg i det du setter føttene på brygga på Manshausen.

Du er allerede bergtatt av hurtigbåtturen fra Bodø, mottakelsen på fiskeværet Nordskot og de stupbratte fjellveggene som møter havet rundt deg den siste lille skyssen ut til øya.

Men de siste marginene som løfter følelsen opp i verdensklasse kommer først i takt med ankomst Manshausen. Jeg skal komme tilbake til hvorfor, men bedre sted å dykke inn i – og bli klokere på – ledelse og prestasjon finnes neppe.

Les også: Høstens vakreste nominasjon – Årets Interimleder 2021!

Manshausen 1

Nye skritt i ledelsens elitedivisjon

For det er nemlig derfor Interimleder AS nylig var på nordlige breddegrader. For å ta nye skritt i ledelsens elitedivisjon. For å sette prestasjonsledelse på agendaen i omgivelser som er unike i verdenssammenheng. Akkurat som det norske idrettsunderet. Som Olympiatoppen og toppidrettssenterets samhandlende og kompetansehevende egenart.

Som hekkeess Karsten Warholm, mellomdistansefenomen Jakob Ingebrigtsen, triatloner Kristian Blummenfelt og sandvolleyduo Anders Mol og Christian Sørums uredde og fryktløse holdning på sin vei til topps i det sommerolympiske hierarkiet.

Som alpinist Aksel Lund Svindals evne til å se laget selv om det i prestasjonsøyeblikket er han og fjellet alene. Som Henry Ford og Steve Jobs evne til å få med seg gode folk på reisen gjennom sin genuine lidenskap for prosessen. Som stafettløperne som gjør alt for å levere fra seg pinnen med laget i en rå posisjon før den neste og viktigste etappen.

Manshausen 7-1

Revitaliseringen av Manshausen – når tradisjon møter innovasjon

Som polfarer Børge Ousland som har foretatt banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis – og har tøyd grensene for det man trodde var mulig – i over 30 år.

Manshausen 5

Og det er nettopp Ousland som er mannen bak revitaliseringen av denne fantastiske øya som bergtar slik. Øya som var en del av et levende handelssted allerede fra slutten av 1600-tallet. Fordi Manshausen representerte en av de siste trygge havnene før den beryktede Vestfjorden. Der fiskere som kom sørfra lå og ventet på gode værforhold før de kunne seile over til fiskefeltene – for å prestere. Ikke for å ta OL-gull, men for å skape verdier og næring til folket.

På toppen av Norge

Manshausen som unikt og yndet turistmål er resultatet av en av disse kompetansebaserte prosessene der man våger. Disse som i stadig større grad er lederskapets framtid. En kombinasjon av Ouslands uredde tilnærming og arkitektur og kortreist gastronomi i verdensklasse.

Les også: Dette kjennetegner de råeste interimlederne i klassen

Manshausen 4En naturperle er foredlet på en måte der tradisjon møter innovasjon på like oppsiktsvekkende vis som fjellet møter havet. Når det man ser står i stil med det man kan oppleve, leve og spise, sier det seg selv at totalen ved Manshausen gjør noe med deg fra ankomst til avgang.

Og når da Interimleder ankommer et sted som er et resultat av prestasjoner, ureddhet, gode vekslinger mellom ulik kompetanse og kruttsterk samhandling, sier det også seg selv at potensialet for – og målet om – å bli inspirert til å ta nye steg på prestasjonsledelse i høyeste grad er til stede.

Jeg tror vi lykkes. Praktisk talt på toppen av Norge.

Last ned gratis guide  Slik lykkes du med interimledelse

Foto: Knut Skeie Solberg.

Temaer: prestasjonsledelse, prestasjonseierskap


Knut Skeie Solberg's photo

Av: Knut Skeie Solberg

Knut Skeie Solberg er tidligere kommunikasjonssjef i Norges Friidrettsforbund og har bakgrunn som sportsjournalist i Discovery, NRK og TV2. I dag hjelper han ambisiøse bedrifter med å utvikle og nå sine kommunikasjonsmål, i tillegg til oppdrag som foredragsholder og konferansier. Han er også programleder i podcasten "Våre vinnere".

Følg på LinkedIn

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

gratis-guide-exit-planning-CTA

Siste innlegg

Temaer

Se alle