8 fordeler med å bruke en interimleder

Av Sverre Holen 30. april 2015

leder_01

Bruken av interimledelse er økende her i Norge. Som jeg har skrevet i tidligere blogger er dette en stor industri i land som England, Tyskland og Holland. Her ser vi litt nærmere på åtte fordeler med å bruke interimledere.

 

Les også vår store temaside: Interimledelse fra A til Å

1. Har løst tilsvarende oppgaver før

En av de klare styrkene med interimledelse er at du får inn erfarne og operative ledere. De gjennomfører og/eller implementerer de tiltakene som er nødvendige for at bedriften skal lykkes på en effektiv måte.

2. Kommer med "nye øyne"

Han eller hun kommer utenfra og kan se bedriften med nye øyne. Dett er meget verdifullt og det kan, i motsetning til hva enkelte tror, være en stor fordel at interimlederen ikke har tung bransjekunnskap.

3. Er raskt på plass (maks 10 dager)

Å finne en interimleder er ikke en rekrutteringsprosess som tar måneder. Du kan ha en person på plass i løpet av maks 10 dager. Det betyr at man ikke mister moment i driften/gjennomføringen.

4. Kommer raskt inn i stillingen

Interimledere er erfarne ledere med bred erfaring. Det betyr også at de meget raskt kan sette seg inn i situasjonen og gjøre de riktige tiltakene.

5. Har ingen tidligere bindinger i organisasjonen og er heller ingen konkurrent til fremtidige stillinger

Interimlederen kommer utenfra og skal gjennomføre en tidsbegrenset jobb. Han/hun har ingen historie med organisasjonen eller menneskene i organisasjonen, noe som kan være en klar fordel. Vedkommende skal heller ikke konkurrere med noen i bedriften om fremtidige stillinger.

6. Medfører ikke økonomiske overraskelser

Interimlederen har en avtalt pris (gjerne dagspris). Det kommer ingen ekstra kostnader og det er heller ikke noen sluttpakker.

7. Fleksibilitet

Normalt går en interimleder på kontrakter som gir kunden stor fleksibilitet og liten risiko.

8. Arbeidsinnsats

Interimledere går på tidsbegrensede kontrakter og er engasjert for å gjennomføre klare oppgaver i løpet av dette tidsrommet. Det betyr i praksis at de vil legge ned en stor arbeidsinnsats for å løse oppdraget på en tilfredsstillende måte.

Last ned gratis guide  Slik lykkes du med interimledelse

Temaer: Interimledelse


Sverre Holen's photo

Av: Sverre Holen

(1944 - 2017) Sverre var Mr. Interimleder i Norge. Han hjalp mange bedrifter med å finne riktige interimledere til forskjellige bedrifters behov. Sverre var gründer av Interimleder AS og fra 2001 arbeidet han utelukkende med interimledelse. I sine bloggartikler delte Sverre sine kunnskaper og erfaringer, blant annet om interimledelsens betydning som verktøy for bedrifter og som arbeidsform for ledere. Sverre gikk bort i januar 2017.

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Gratis guide - slik lykkes du med interimledelse

Siste innlegg

Temaer

Se alle