Årets Interimleder 2020 – hvem blir foreslått og nominert?

Av Vegard Rooth 13. oktober 2020

Finne meg på

Årets interimleder 2019Hvem blir korona-interimlederen? Vi er unektelig inne i et spesielt år, hvor mye har endret seg. Å lede er annerledes i 2020 enn tidligere. Hvilke interimledere har håndtert oppdraget sitt best? Hvem har bidratt sterkest til at deres kunde har lykkes med sine målsettinger?

Det starter nå!

Prosessen for å finne den beste interimlederen er i gang. Første steg er å invitere deg og alle andre som har erfaringer med interimledere i år til å foreslå kandidater til tittelen «Årets interimleder 2020»:

» Klikk her for å foreslå din kandidat til Årets interimleder! (frist 30/11-20)

Prosess og kriterier

Det er en grundig prosess som ligger bak utvelgelsen av Årets Interimleder. Vi er nå inne i forslagsfasen, som varer til og med 30. november. Deretter setter juryen i gang med sitt arbeid. Vinneren kåres på Interimdagen 2021, den 27. januar på Grand Hotel i Oslo. Les mer om prosessen i statuttene for kåringen.

Hovedkriteriene for å bli valgt er at kandidaten:

  • er en særlig god leder
  • kan vise til oppnådde resultater iht. oppdrag
  • har levert verdi for kunden, både økonomisk og immaterielt
  • har kommet raskt inn i organisasjonen og gjort nødvendige grep
  • fremstår som et forbilde for andre interimledere

Juryen

Det er en meget kompetent jury bestående av Cecilie Skarphagen, Magne Amundsen, Are Skeie og Rune Brandstadmoen. Jurymedlemmene representerer både kunde-, interimleder- og search/utvelgelses-siden fra næringsliv og organisasjoner i Norge.

Hvor viktig vil temaer som bærekraft eller digitalisering bli i årets kåring?

I tillegg til det spesielle med koronasituasjonen blir det også i år spennende å se om det kommer forslag på kandidater som har utmerket seg innenfor generelt viktige temaer som bærekraftsledelse, prestasjonsledelse eller digital endringsledelse.

Fjorårets vinner

I fjor var det Linda Rode som vant, gjennom sin rolle som interim Regiondirektør i VY-gruppen. I begrunnelsen sa juryen blant annet:

  • Rode har mange gode og ulike oppdrag i sin portefølje. Hun har alltid skapt verdi for kunden.
  • Rode spenner over et bredt spekter av kompetanseområder og setter seg raskt inn i nye fagområder
  • Rode evner å ta roret, sikre resultater, ha alle med seg og ligger gjerne i forkant av utviklingen og mulige utfordringer.
  • Referansene sier: behagelig tillitsvekkende, sosial intelligent, leverer verdi og fremdrift fra dag 1 – med kvalitet og struktur. Er både pragmatisk og fokusert på det som er kritisk for å nå målet, får raskt respekt både faglig og i kraft av måten lederrollen utøves på.

Nå trenger vi dine forslag!

Har du jobbet sammen med en interimleder i år, eller vært med på å leie inn en, er du velkommen til å foreslå din kandidat HER!

Se videoene fra interimdagen 2020

Temaer: Interimledelse, årets interimleder


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

New Call-to-action

Siste innlegg