Bærekraftig stafettløping i lederposisjon

Av Vegard Rooth 28. mai 2019

Finne meg på

Bærekraftig stafettløping i lederposisjonFinnes det «bærekraftige stafettløpere» som kan gjøre en forskjell på ditt lag? Vi jobber hardt hver eneste dag for å finne den rette stafettløperen til de etappene våre kunder trenger løpere til – et møysommelig arbeid hvor innlevelse i og passion for våre kunder er suksessformelen. Klarer vi å finne, briefe, coache og samhandle godt med både interimlederen og kundelaget for øvrig, blir utfallet det beste.

Bærekraft er et kraftfullt ord, og jeg tror de fleste har positiv nytte av det i mange forskjellige perspektiver. Vi tror bærekraftsfokus er et forsterkende element når selskaper skal forbedre fremtidens konkurransekraft. Derfor jobber vi med bærekraftig lederstafettløping i Interimleder.

FNs bærekraftsmål

Fra World Watch og Lester Brown, via Gro Harlem Brundtland, til at alle nå snakker om FNs bærekraftsmål, har vært og er en spennende reise. Som ledere har vi alltid hatt muligheten til bærekraftig satsing. Det krever ofte litt mot, og mulighetene ligger i modig satsning stimulert av mulighetene i omgivelsene og i det laget vi løper en stafettetappe på.

Hvilke av bærekraftsmålene kan stimulere deg og ditt stafettlag? Hvilke fortrinn har dere – hvor dere kan finne forretningsmuligheter som gir penger i kassa?

Svarene på dette er selvsagt 100 % individuelle for hvert lag. Finn deres retning!

Les også: Retningen er viktigere enn målet!

Hvordan finne den riktige lederløsningen?

Det er minst like vanskelig å sette sammen og utvikle et lag i næringslivet som i idretten. Men det er de samme elementene som skal til: Finne de riktige talentene, lære dem hvordan de skal trene både individuelt og sammen med andre, gi de muligheter og utfordringer, coache og samhandle.

Kommer det ferdige lagspillere som kan gli rett inn på laget? I større elle mindre grad. Det vil alltid være avgjørende med gode forberedelser til inntreden, men noen har mer erfaring enn andre. Har man tatt imot og levert stafettpinner mange ganger tidligere, er man bedre i stand til å gjøre det igjen etter å ha forberedt seg på akkurat det laget man skal inn på. Det samme gjelder når man skal levere pinnen fra seg på en måte som gjør at laget lykkes, også på de neste etappene.

Jeg husker tilbake til stafettlagene til DDR og Sovjetunionen. Ingen lag vekslet bedre enn dem, selvsagt fordi de trente mer på det enn andre mer individualistisk fokuserte lag. Vi i Interimleder får stadig flere erfarne lederstafettløpere med i stallen. Vi har «treningssamlinger» hvor vi har viktige temaer på dagsorden, og lederne er stadig ute og høster erfaringer fra nye etapper.

Det er faktisk utrolig fascinerende å jobbe med dette. Det blir en selvforsterkende utviklingsspiral med både prestasjons-, mangfolds, og ikke minst bærekraftsfokus i lederskapet.

Fortsatt godt bærekraftsår i 2019, med mange gode lederstafettetapper!

PS: Om du vil se friidrettsstafettløping live, er du velkommen til Clean Air Games på Lambertseter 4. juni (meld deg på her), og du kan se livestream fra det tilhørende bærekraftsseminaret 3. juni her.

Se videoene fra interimdagen 2020

Temaer: Interimledelse, Bærekraftig ledelse


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard Rooth er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

New Call-to-action

Siste innlegg

Temaer

Se alle