Er dere forberedt på at krisen går over?

Av Petter Quinsgaard 2. april 2020

Finne meg på

forberedt-krisen-gar-overKorona-krisen har truffet mange bedrifter hardt, og man har i løpet av meget kort tid innført kraftige tiltak for at virksomhetene skal overleve krisen. Noen har gått til omfattende permitteringer, andre har gått til oppsigelser, og noen har også måttet avvikle.

Det er ingen forunt å kunne si hvor lang krisen blir, men at den vil gå over er det liten tvil om. Og hva gjør dere da?

Er dere klare til å starte opp for fullt igjen på kort varsel? Har dere fremdeles tilgang til den arbeidskraften og kompetansen som er nødvendig? Hva med tilgang på råvarer og kapital?

Les også: Krisehåndtering og kriseledelse: Et intervju med Arne Roland

Krisen kom overraskende og brått, og de fleste var uforberedt. Den vil gå over, og det kan vi forberede oss på! De omstillingene som må gjøres når krisen passerer blir også omfattende, og det kan vi forberede oss på!

Når kundene uteblir og aktiviteten senkes, bør man bruke tiden til å planlegge for den aktivitetsøkningen som kommer:

  • Hvordan sikrer dere råvareleveranser på kort varsel?
  • Hvordan sikrer dere at de ansatte fremdeles er motiverte når permisjonene kan trekkes tilbake?
  • Kan dere nå sikre den finansiering som blir nødvendig når det skal settes ny fart?

Det er i krisetider man skal planlegge for de gode tider som kommer. Hvis ikke, kan man bli stående på perrongen når det øvrige næringsliv skyter fart igjen.

Vi i Interimleder AS jobber for å sikre virksomheter tilgang til riktig type ledelse på riktig tidspunkt. I krisetider trenger man kriseledelse, og ved store endringer trenger man endringsledelse. Vi kan hjelpe dere med begge deler.

Det blir ofte verre før det blir bedre, sies det.

Men det blir bedre!

Se videoene fra interimdagen 2020

Temaer: kriseledelse


Petter Quinsgaard's photo

Av: Petter Quinsgaard

Petter Quinsgaard er styremedlem i Interimleder. I 2003 grunnla han Abax og var med på å løfte selskapet fra 4 til 400 ansatte. Før det jobbet han 12 år i bilbransjen for Peugeot og BMW. Han er gründer og daglig leder i oppstartselskapet Avara AS. Petter er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har bred erfaring fra ulike stillinger innen produkt, kvalitetssystemer, salg, markedsføring og ledelse.

Følg på LinkedIn

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Siste innlegg

Temaer

Se alle