Er du nyfrelst på bærekraft og bærekraftig finans?

Av Vegard Rooth 19. januar 2021

Finne meg på

barekraft-og-barekraftig-finansI Interimleders tjuende år, 2021, er tilgangen på kapital for bærekraftige investeringer større enn noensinne. Men er det for få gode investeringsobjekter? For få ideer? Og ikke minst, er kompetansen tilstrekkelig til å vurdere og utvikle ideer og investeringsobjekter?

Interimleder AS er 20 år i 2021Vi i Interimleder har hatt fokus på bærekraftig ledelse i flere år allerede og fortsetter med dette fokuset med uforminsket styrke. Ledelse og kompetanse vil være helt avgjørende for å i praxis skape vinnende løsninger av alle bærekraftsmilliardene fremover.

Mange er nyfrelste på bærekraft

For en som, sterkt påvirket av sin far, engasjerte seg i bærekraft og arrangerte Clean Air Games allerede i 1988, tør jeg å bruke betegnelsen «nyfrelst» på bærekraftsengasjerte. Desto mer gledelig er det at dette virkelig har tatt av de siste årene. Og hvis man ser på finans spesifikt, er det ikke mange årene siden vekkelsen fant sted.

Det tar noen år å bli feinschmecker på bærekraftsinvesteringer. Jeg er overbevist om at mye vil avhenge av kobling av rett kompetanse med rett kapital og eierskap. Utrettelige aktører som Bellona, med Frederic Hauge i spissen, og nyere initiativer som Zero og Skift - Business Climate Leaders er alle kompetansemiljøer som kan kobles med finansene. I tillegg må det utvikles ny kompetanse og omstilles gammel.

Les også: Bærekraftig ledelse er ikke for pyser

Omstilling av kompetanse

Alle de som har jobbet i Olje og Gass kan enkelt gå over i bærekraftig sektor, og alle olje og gass selskaper kan enkelt bli fornybarselskaper?

.. eller er dette naturstridig? Er dette like vanskelig som å gå fra 100m sprint til maraton, som vil være umulig genetisk, eller er det mindre forskjeller?

Vi jobber med mennesker og selskaper i de forskjellige bransjene, og registrerer eksempler både på de som lykkes og andre som mislykkes.

Som vanlig i endringer er det tankens kraft som leder an. Tankemønstre må endres gjennom gode prosesser. Bilder, kart, veier, tall som beskriver både nåsituasjon, fremtidige sitasjoner, og mulige veier frem, er viktige i prosessene.

Jeg er overbevist om at det nå skapes nye tanker, handlinger og bærekraftige resultater. Menneskeheten har evnen til å «rise to the occation» og «when the going gets tough, the tough gets going». Nå nytter det ikke å stå igjen på perrongen! Vil du være med, så heng på!

Det vil være utfordringer. Gammel vane vond å vende vil gjelde. Olje- og gass-måter å tenke og handle på er ikke nødvendigvis kompatibelt med fornybar, og bærekraftsvirksomheters behov.

Suksessen vil ligge i å koble forskjellige kompetansemiljøer. Koblinger ligger i elektrikerens og lederens fagfelt. Sterke finansmiljøer er veldig forskjellige fra de sterke fagmiljøene som skal kobles. Sterk pluss er krevende å koble med sterk minus, men så gir det mye strøm og kraft når koblingen lykkes! Vi ser frem til å jobbe med mange gode koblinger fremover!

Bærekraftssatsingen forminskes ikke, selv om pandemien tar mye fokus

Bærekraftssatsingen forminskes ikke, selv om pandemien tar mye fokus Pandemien gjør at vi, til tross for at vi mener det fremdeles er viktig å møtes in persona på arrangementer, nå har valgt å gjennomføre Interimdagen 2021 digitalt. Vi skulle møtt hverandre på Grand 27. januar, men nå blir det gratis å delta digitalt over nettet!

Meld deg på GRATIS her!

Koblingskvaliteten blir ikke den samme digitalt, så vi ser frem til muligheter for å treffes fysisk i jubileumsåret vårt. Vi planlegger blant annet et jubileumsarrangement i august/september.

Riktig godt bærekraftsår!

Vegard Rooth

Les mer om hva vi tilbyr eller kontakt oss

Temaer: Bærekraftig ledelse, bærekraftig finans


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard Rooth er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

New call-to-action

Siste innlegg

Temaer

Se alle