God (arbeidsom) sommer!

Av Vegard Rooth 4. juli 2017

Finne meg på

Digitale og mobile løsninger gir oss frihet til å jobbe fra der vi helst vil.
Vi skriver juli måned, og hele Norge stopper opp i noen uker. Skulle man kanskje tro! Men slik er det jo ikke i praksis. Hvordan organiserer vi oss i ferietid slik at vi kan være tilgjengelige for både kunder og våre nærmeste?

Juni er over, innspurten er unnagjort og julifreden senker seg idet vi trer inn i den hellige fellesferien... Eller?

Alltid tilgjengelig

Fellesferie er ikke lenger synonymt med et næringsliv i dvale. De færreste slukker lyset, låser døra og henger opp lappen som sier "tilbake i august". Hjulene er stort sett i gang hos de fleste som driver virksomhet, på en eller annen måte - også i juli.

I Interimleder AS er vi tilgjengelige og klare 24/7, slik at kundene våre får optimale lederløsninger når de står i krevende situasjoner, uansett når det måtte være.

Hvordan organiserer vi oss? Det er et spørsmål som flere med oss må ta stilling til i disse dager.

Ledere "holder fortet" i ferien

Vi har et sterkt regelverk i Norge som verner om arbeidstakers rett til ferie, og selv om en helt fersk undersøkelse viser at mange norske arbeidstakere skal jobbe (litt) i ferien, så er det naturlig nok lederne som må ta hovedansvaret for å holde virksomheten i gang.

Skal vi tro diverse undersøkelser fra i fjor, så er det god tilgjengelighet på skandinaviske ledere i ferietid. Halvparten av svenske ledere jobber sporadisk, og 18 prosent legger inn en økt hver dag i ferien. Også mer enn femti prosent av danske ledere jobber når de har ferie.

Kombinasjonen av jobb og fritid

Generelt har grensene mellom jobb og fritid blitt vasket ut i dagens samfunn. De digitale og mobile løsningene gjør det mulig å være på jobb konstant - eller omvendt; ha "fri" hele tiden. I hvert fall frihet til å jobbe fra der vi helst vil.

For min del er dette på Hvaler i Østfold, hvor jeg kan opprettholde åpningstiden, samtidig som jeg er der jeg vil være, sammen med de jeg vil være sammen med.

Det kan selvsagt virke noe forstyrrende på ferieidyllen at jeg sitter i telefonen eller ved PC'en innimellom, men det gir meg også muligheten til å jobbe med det jeg liker i nærheten av mine nærmeste som koser seg.

Møter legges aller helst til Hvalerterrassen, og heldigvis er det mange som ønsker å komme hit. Om ikke, så er Skype et godt alternativ. I "verste" fall er det bare 1 time og 15 minutter til Oslo!

I det store og hele har de digitale og mobile mulighetene gitt oss en helt unik jobbfleksibilitet. Ikke bare i arbeidstid, men også i ansettelseformer og arbeidsmodeller. Har du litt ekstra tid, så anbefaler jeg å lese denne artikkelen om muligheter og utfordringer ved fleksibel og desentralisert arbeidskraft.

God sommer!

Uansett hvor tilgjengelige og arbeidsomme vi velger å være, så er det viktig å huske på at ferie også skal være avkobling. Selv ledere trenger en "time-out"! Sørg for å ta din og bruk den godt.

Vi ønsker deg en riktig god sommer!

Temaer: Ledelse


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er det eneste selskapet i Norge som har spesialisert seg på interimledelse. Vi har leid ut ledere siden 2001 og vist en økning i antall oppdrag hvert år.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på ca. 1400 ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Det er vi alene om i Norge.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Gratis guide - slik lykkes du med interimledelse

Siste innlegg