Inbound marketing og tankelederskap «doblet» omsetningen

Av Vegard Rooth 30. oktober 2018

Finne meg på

Inbound og tankelederskap doblet omsetningen - VegardI morgen, på Halloween, skal jeg holde innlegg på webinardagen Digitalleder LIVE, hvor temaet er «Ikke vær redd for 2019». Jeg har holdt mange innlegg på seminarer og konferanser og attpåtil spilt inn podcast, men dette blir mitt første webinar. Jeg gleder meg til å gjøre noe nytt, og er ikke skremt – og det er noe av essensen i budskapet jeg ønsker å formidle i morgen.

Ønsker du å høre meg live på webinaret i morgen, kan du melde deg på her. Podcasten jeg spilte inn med Oslo Business Forum tidligere i år kan du høre her. [Webinaret ble gjennomført 31. oktober 2018, men om du melder deg på nå, så vil du motta videoopptaket av det – Red.]

Vegard - inbound

 

Tør du gå nye veier?

Jeg håper og tror jeg er en leder som tør å gå nye veier. Jeg har mot til det og tør å sette fart, selv om jeg ikke helt vet hvor det ender. 

Se på de små barna som går ut i skumle drakter i mørket på jakt etter godteri på Halloween. De er ikke skremt – i det minste våger de å ta steget ut i jakten på noe godt.

Det håper jeg også mange ledere gjør om dagen, og om retningen er feil er det jo bare å justere kursen litt. Vi har justert kursen mye på vår reise i den digitale markedsføringsverdenen, og belønningene har ikke uteblitt.

Rosablogging?

Når vår partner MarkedsPartner fortalte oss at vi skulle begynne å blogge to ganger i uken, for å bli relevante i Google-søk høsten 2014, var den eneste erfaringen vi hadde at vi hadde hørt om fotballfruer og rosablogging.

Allikevel våget vi  å ta steget ut i bloggosfæren, og vi begynte å skrive artikler som vi publiserte to ganger ukentlig. Lite visste vi da om hvilken effekt dette ville ha.

Kom først til fremtiden!

Det tok litt tid før vi forsto at vi måtte blogge mer om våre kunders utfordringer og muligheter, enn hva vi hadde å tilby, og det tok faktisk nesten to år før vi kunne registrere at etterspørselen og omsetningen økte. Tålmodighet er fremdeles en viktig dyd.

Vi føler selv at vi leder an, men er veldig ydmyke for at vi bare er forvirret på et høyere nivå. Vi jobber stadig med innsikten i våre kunders problemstillinger, og vi utforsker SoMe (du vet hva det er?) som en forsterkning til vår satsning på blogging og seminarer. Når det gjelder SoMe, var det så vidt vi turte å bruke LinkedIn til å begynne med.

Senere har vi utvidet med Facebook og forsøker litt Twitter og Instagram. Måten vi bruker disse kanalene på har forandret seg mye, og vi er fremdeles på en spennende digital utforskningsreise. Håpet er hele tiden å komme først til fremtiden. For klarer vi det, så er det jo vi som definerer mye av hvordan den blir, og det er ganske kult.

Viktig å ha gode partnere

For oss har det vært avgjørende å ha en partner i MarkedsPartner som forstår oss godt. Spesielt en «content-bidragsyter» som Erlend Førsund. Sammen med han har jeg utformet mange blogginnlegg. Jeg har grovskissen, mens Erlend finpusser og gir den «glans».

Men vi samarbeider også med andre partnere om innhold – både gjestebloggere, seminarpartnere med flere. Disse har ofte komplementære tjenester til våre, og henvender seg til de samme målgruppene, eller de har dybdekompetanse på områder vi jobber med, som for eksempel bærekraftsledelse og prestasjonsledelse.

Det gjør noe med oss!

Det beste med å satse på en digital markedsreise er at det gjør noe med oss! Da vi konstaterte at «bloggen vår har reist fra hjemmesiden» (tilbudet vårt) når det gjaldt antall besøk, så visste vi at det hadde skjedd noe.

Og når vi jobber med konkrete cases med mottoet «hvordan kan vi være mest RELEVANT» for akkurat denne kunden i denne situasjonen, blir vi stadig bedre i stand til å gi kundene akkurat den tjenesten de trenger, inklusive oppfølgingen av oppdragene.

Doblet omsetningen

Men hva er Halloween uten godteri? Eller en digital endringsreise uten resultater? Når jeg i morgen skal presentere vår egen digitale «markedsreise» vil jeg også vise hvordan kursjusteringen vår bidro til å øke salget og omsetningen vår. Det gleder jeg meg til. 

Lykke til med din digitale markedsreise!

Få gratis tilgang til video av foredragene her

Temaer: Endringsledelse


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

gratis-guide-exit-planning-CTA

Siste innlegg