Når bør du bytte leder raskt?

Av Vegard Rooth 31. mai 2022

Finne meg på

shutterstock_1918654541

Toppledere sitter stadig kortere, og det sies at de unge ikke blir værende i en jobb mer enn 2-3 år. Hvor ofte og hvor raskt bør du da bytte ledelse, og hva betyr dette for fremtiden?

Framtidens arbeidsmarked er midlertidig: «Alt er interim», sa og skrev Henning Vold i fjor. Hva gjør du og din organisasjon for å hele tiden være på hugget for å lykkes med den ideelle sammensetting av dine team til enhver tid?

Tilbud og etterspørsel

Gullklokketiden er forbi. Det er organisasjoner som setter kontinuitet høyest på agendaen og det er ikke tvil om at det er mye positivt i kontinuitet. Men om man ender opp som kjerringa mot strømmen, vil man sannsynligvis slite i det lange løp. Hvis de unge, som er fremtiden, ikke ser på kontinuitet som attraktivt, vil også ledermarkedet etter hvert kreve at man håndterer dynamikken.

Les også: – Vi visste ikke at Interimleder AS kunne tilby slike kandidater!

Det andre perspektivet går på hvilke endringer organisasjoner trenger for å utvikle seg. Er det den samme ledelsen som kreves i morgen, som i går? Krever gründerfasen, vekstfasen og transformasjonsfasen samme ledelse? Og er markedet virksomheten opererer i så stabilt at det ikke krever endringer i ledelse?

Jeg tenker at vi er inne i en trend hvor det vil bli mer og mer midlertidighet og dynamikk. Vi er enige Henning Vold.

Ny leder på plass i løpet av 10 dager

Det er derfor vi har så stor tro på fremtiden for vårt konsept, Interimledelse. Vi ser at vi har løpende vekst i antallet som ser det som aktuelt å være interimleder. Vi har passert 3 000 kandidater for interim ledelse i vår nasjonale base her i Norge, og globalt har vi over 60 000 interimledere i Globalise.

Det er selvsagt stor bevegelse i disse basene, men vi ser at det alltid er flere svært gode kandidater tilgjengelig hver gang vi har en kunde som har en situasjon hvor ny ledelse kreves midlertidig og fort.

Som regel har kundene bedre tid enn 10 dager, men vi klarer å levere en ny leder raskt ­også fortere enn 10 dager. Dette skyldes den intense, fokuserte og engasjerte prosessen vi har med våre kunder og ledere, og vi ser en gledelig økning i etterspørselen.

Les også: Fra underskudd til overskudd på under tre måneder med interim CFO på plass

Hvor ofte og hvor raskt skal du da bytte ledelse?

Det er avhengig av markeder og situasjon, og svaret er vel balansert raskt, men jeg tror at de fleste fremdeles heller gjør det litt for sjelden og kanskje litt for langsomt enn det mest gunstige i forhold til mulighetene som finnes, og potensialet disse mulighetene kan gi.

Finn din best mulige fremdrift. Vil du skape fremtiden og være lokomotiv, eller vil du henge på som vogn? Uansett – pass på at du ikke kjører fra passasjerene.

New call-to-action

Temaer: Erstatte leder


Vegard Rooth's photo

Av: Vegard Rooth

Vegard Rooth er Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og har tilleggsutdanning fra Stanford University og University of Oxford. Han har hatt en rekke lederstillinger både som fast ansatt og innleid interimleder. Vegard har vært administrerende direktør i Interimleder siden januar 2015.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

En blogg fra Interimleder

Interimleder AS er et ledende selskap i Norge som har spesialisert seg på interimledelse siden 2001. Vi har hatt en jevn økning i antall oppdrag og opplever en stadig høyere modenhet i markedet for bruk av spesialiserte leverandører av interimledelse.

Vårt renommé har gjort at vi har bygget opp en base på over 2600 erfarne ledere som ønsker å gjennomføre oppdrag sammen med oss. Dette setter oss i stand til å levere gode løsninger på kort tid.

Besøk interimleder.no

Få e-post om nye innlegg

Meld deg på oppdateringer fra oss

Siste innlegg

Temaer

Se alle